Queden ...
per la 18a Fira de Santa Llúcia

El butlletí

Subscriu-te al nostre butlletí per rebre tota l'actualitat de Canyelles al teu correu electrònic.

captcha 

Canyelles estrena estació meteorològica amb una càmera de TV3

L'Estació MeteorològicaEl municipi de Canyelles ja forma part dels punts de consulta meteorològica del Meteocat gràcies a la nova estació instal·lada. A partir d'ara, Canyelles serà una localització de referència perquè el Servei Meteorològic de Catalunya consulti de cara a les previsions del temps. Aquest nou equipament forma part de la Xarxa d'Estacions Meteorològiques Automàtiques que gestiona el SMC, i que està integrada a la Xarxa d'Equipaments Meteorològics de la Generalitat de Catalunya (Xemec). La diferència fonamental entre totes les EMA és l'altura en la qual es mesura el vent, atès que, segons el seu emplaçament i la seva aplicació, l'anemòmetre i el penell poden estar situats a 2, a 6 o a 10 metres d'altura. Aquesta altura en la qual es mesura el vent apareix a la fitxa de cada estació. Des del punt de vista meteorològic, l'altura recomanable per mesurar el vent és de 10 metres, i el motiu principal per mesurar-lo a 2 o a 6 metres és la necessitat de conèixer el valor del vent a aquestes altures per a diferents aplicacions concretes com són el càlcul del risc d'incendis forestals o el càlcul de l'evapotranspiració de referència, entre d'altres.

 

L'estació meteorològica de Canyelles incorpora també una càmera que donarà una visió panoràmica del municipi i la qual en ocasions serà emesa pel programa El Temps dels informatius de Televisió de Catalunya. Així, s'aconseguirà promocionar també el municipi a tot el públic català. A banda de l'estació principal, el nou Institut de Canyelles també tindrà un centre meteorològic perquè els estudiants aprenguin i coneguin els elements del temps.

 

Avui, divendres 19 de juliol, es durà a terme la inauguració oficial, amb la presència del Sr. Oriol Puig, Director del Servei Meteorològic de Catalunya, mentre que ahir mateix l'Alcaldessa de Canyelles, Rosa Huguet i Sugranyes va efectuar la inspecció final, juntament amb tècnics de l'Ajuntament.