Setmana Europea de l’Energia Sostenible 2013

Enguany, del 24 al 30 de juny, se celebra la Setmana Europea de l’Energia Sostenible. Aquesta Setmana té per objectiu la sensibilització i difusió d'informació relativa a les diferents vessants per a fer un ús més intel·ligent de l’energia i que això repercuteixi per una banda en la minimització de CO2 a l’atmosfera i millora del medi ambient, i, per altra banda, en l’estalvi de diners que comporta per a tothom.

Així, Canyelles, s’ha volgut adherir a aquesta setmana, mostrant part de l’exposició “Pacte d’Alcaldes, respostes al canvi climàtic”, que estarà durant tota la setmana a l’entrada de l’Ajuntament. Al mateix lloc, també s’hi podrà trobar fullets i díptics relacionats amb el Medi Ambient i un punt virtual d’accés a informació multimèdia sobre recomanacions per l’estalvi d’energia, una calculadora per valorar l’aportació de CO2 aproximat que cada any emet cada família, i també enllaços a jocs interactius per a la gestió de residus en origen.

Finalment, a més de la informació que es pot troba a l’Ajuntament, es col·locaran en les diferents cartelleres municipals del centre un joc de pistes amb 10 codis QR*, on a través de la lectura encriptada s’aniran donant consells i informació per a l’estalvi d’energia i la persona anirà obtenint part d’una frase final.

* Per accedir a la informació continguda o encriptada dels codis QR és necessari un dispositiu digital de captura d'imatges (ex: càmera de fotos d'un mòbil, webcam...) i un software específic lector de qr-codes.Punt Informacio