Queden ...
per la 17a Fira de Santa Llúcia

L'Agenda

Dl Dm Dc Dj Dv Ds Dg
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728

El butlletí

Subscriu-te al nostre butlletí per rebre tota l'actualitat de Canyelles al teu correu electrònic.

Canyelles i Olivella uneixen jutjats de pau

2017 09 ajuntamentLes secretaries dels jutjats de Pau de Canyelles i d’Olivella s'han agrupat. Es tracta d'una iniciativa que permetrà reduir despeses i també millorar la prestació del servei que ara s'ofereix, ja que suposarà una professionalització del servei. La seu de l'agrupació estarà a Canyelles.

La llei permet que les secretaries dels jutjats de pau de municipis de menys de 7.000 habitants, que formin part del mateix partit judicial, es puguin agrupar per formar una secretaria judicial única que serveixi a tots els jutjats agrupats, disposant de personal al servei de l'Administració de Justícia, que individualment no correspondria.

Els jutjats de pau que hi ha als municipis on no hi ha jutjat de primera instància i instrucció, són òrgans judicials unipersonals amb jurisdicció en el terme municipal corresponent. Representen l'Administració de justícia més propera al ciutadà, i estan servits per jutges no juristes, persones de confiança entre els veïns dels municipis, que exerceixen funcions jurisdiccionals civils i penals en els casos que els atribueix la llei. Aquests jutges estan assistits en les seves tasques pels secretaris dels jutjats de pau que, d'acord amb la llei, són persones nomenades pels ajuntaments de municipis de menys de 7.000 habitants. La llei, però, preveu que les secretaries d'aquests municipis petits es puguin agrupar, amb la qual cosa també se'ls  permet disposar de personal al servei de l'Administració de Justícia, a més d'una seu comuna, i de sol·licitar subvencions al Departament de Justícia en concepte d'ajut a les despeses de funcionament de l'agrupació.

Tot plegat, permet reduir costos, ja que moltes de les actuacions del jutjat de pau seran realitzades per personal de l'Administració de Justícia i no pel personal de l'Ajuntament com fins ara. Això permet la professionalització del servei, imprescindible a causa de l'augment de responsabilitats i complexitat en les matèries que es tracten en els jutjats de pau dels dos municipis.

L'alcaldessa de Canyelles, Rosa Huguet, s'ha mostrat molt satisfeta per aquesta iniciativa, ja que és una millora important. Un avanç en el camí de mancomunar serveis, de treball conjunt. També d'estalvi i d'aconseguir més recursos. És una molt bona notícia.

La creació d'aquesta nova agrupació de secretaries dels jutjats de pau, que està concedida i que es farà efectiva en un termini d'un any, s'ha aprovat per unanimitat ja en la sessió plenària de l'Ajuntament de Canyelles corresponent al mes de gener.