Queden ...
per la 18a Fira de Santa Llúcia

El butlletí

Subscriu-te al nostre butlletí per rebre tota l'actualitat de Canyelles al teu correu electrònic.

captcha 

Amb el foc extingit continuen les tasques de refredament

 Foc Controlat a Olèrdola

 

Els efectius de control d'incendis continuen refredant la zona de l'incendi, ja extingit, que ha tingut lloc a Olèrdola aquesta matinada passada.

Última hora: incendi a Olèrdola

Aquesta matinada s’ha produït un incendi forestal al poble veí de Sant Miquel d’Olèrdola que de moment no ha afectat el terme municipal de Canyelles, tot i que el foc s’ha pogut visualitzar des de l’ubanització de Daltmar. L’Ajuntament des de primera hora del matí ha desplaçat fins el lloc dels fets els ADFS municipals per ajudar en les tasques d’extinció. L’Alcaldessa Rosa Huguet també està des de ben d’hora al consistori d’Olèrdola seguint les informacions i l’evolució dels fets.
A les 2 de la matinada els Bombers de la Generalitat han rebut l’avís de l’incendi a prop de “Les Cases de la Vall”. Al lloc dels fets s’han activat una trentena de dotacions terrestres que han pogut donar per estabilitzat el perímetre al voltant de les 06.30 hores d’aquest matí. En aquests moments, treballen per acabar d’apagar tots els punts calents i poder-lo donar, així, per controlat. A hores d’ara, ja s’han incorporat a les tasques d’extinció quatre mitjans aeris (un avió de vigilància i atac, dos helicòpters bombarders i un helicòpter de comandament).

Llegeix més...

La nova estació meteorològica de Canyelles ja és present a TV3

Durant l'emissió del telenotícies ja es fa esment de l'estació del nostre municipi, en la imatge Francesc Mauri, meteoròleg de la cadena TV3, comentant la incorporació de l'estació a la seva xarxa.

Imatge de TV3

Canyelles estrena estació meteorològica amb una càmera de TV3

L'Estació MeteorològicaEl municipi de Canyelles ja forma part dels punts de consulta meteorològica del Meteocat gràcies a la nova estació instal·lada. A partir d'ara, Canyelles serà una localització de referència perquè el Servei Meteorològic de Catalunya consulti de cara a les previsions del temps. Aquest nou equipament forma part de la Xarxa d'Estacions Meteorològiques Automàtiques que gestiona el SMC, i que està integrada a la Xarxa d'Equipaments Meteorològics de la Generalitat de Catalunya (Xemec). La diferència fonamental entre totes les EMA és l'altura en la qual es mesura el vent, atès que, segons el seu emplaçament i la seva aplicació, l'anemòmetre i el penell poden estar situats a 2, a 6 o a 10 metres d'altura. Aquesta altura en la qual es mesura el vent apareix a la fitxa de cada estació. Des del punt de vista meteorològic, l'altura recomanable per mesurar el vent és de 10 metres, i el motiu principal per mesurar-lo a 2 o a 6 metres és la necessitat de conèixer el valor del vent a aquestes altures per a diferents aplicacions concretes com són el càlcul del risc d'incendis forestals o el càlcul de l'evapotranspiració de referència, entre d'altres.

 

Llegeix més...