Queden ...
per la 18a Fira de Santa Llúcia

El butlletí

Subscriu-te al nostre butlletí per rebre tota l'actualitat de Canyelles al teu correu electrònic.

captcha 

Setmana Europea de l’Energia Sostenible 2013

Enguany, del 24 al 30 de juny, se celebra la Setmana Europea de l’Energia Sostenible. Aquesta Setmana té per objectiu la sensibilització i difusió d'informació relativa a les diferents vessants per a fer un ús més intel·ligent de l’energia i que això repercuteixi per una banda en la minimització de CO2 a l’atmosfera i millora del medi ambient, i, per altra banda, en l’estalvi de diners que comporta per a tothom.

Així, Canyelles, s’ha volgut adherir a aquesta setmana, mostrant part de l’exposició “Pacte d’Alcaldes, respostes al canvi climàtic”, que estarà durant tota la setmana a l’entrada de l’Ajuntament. Al mateix lloc, també s’hi podrà trobar fullets i díptics relacionats amb el Medi Ambient i un punt virtual d’accés a informació multimèdia sobre recomanacions per l’estalvi d’energia, una calculadora per valorar l’aportació de CO2 aproximat que cada any emet cada família, i també enllaços a jocs interactius per a la gestió de residus en origen.

Llegeix més...

Comença l’horari d’estiu de la Deixalleria

 

A partir del dissabte 15 de juny, la Deixalleria Municipal ubicada al carrer dels Cirers, s/n (darrera la benzinera), passa a tenir l’horari d’estiu, és a dir dilluns, dimecres dissabtes de 9 a 14h i de 17 a 20h, divendres de 17 a 20h, i diumenge de 9 a 14h.

La deixalleria municipal de Canyelles, és una instal·lació municipal que funciona des de fa gairebé 10 anys i en la que es poden portar els següents residus: runes, restes vegetals, voluminosos, piles, fluorescents, pneumàtics, frigorífics, ferralla, bateries, productes especials, productes electrònics, olis vegetals i olis minerals.

Cal recordar que per l’ús de la deixalleria l’Ajuntament de Canyelles realitza bonificacions per la taxa de recollida d’escombraries i que, en el que portem d’any, gairebé 400 usuaris d’aquesta instal·lació han iniciat els tràmits per a sol·licitar els descomptes en la taxa.

 

5 de juny - Dia mundial del Medi Ambient

El Dia mundial del Medi Ambient (World Environment Day) és un dels principals vehicles que les Nacions Unides utilitzen per a fomentar la sensibilització sobre el medi ambient i promoure l’atenció i acció política envers aquest. Des de fa 40 anys, va néixer amb l’objectiu de fer prendre consciència sobre la limitació de recursos i poder, així, vetllar per la sostenibilitat del planeta.

Aquest 2013, la celebració del Dia Mundial del Medi Ambient fa referència al malbaratament alimentari amb el lema "Think. Eat. Save" (Pensa. Menja. Estalvia). Es vol conscienciar a la ciutadania sobre el consum responsable i així evitar una pèrdua elevada d'aliments.

L'Agència de Residus de Catalunya (ARC) va presentar la guia “Un consum + responsable dels aliments”, es tracta d’un conjunt de propostes per prevenir i evitar el malbaratament alimentari. La guia és un resum de la diagnosi del malbaratament alimentari a Catalunya, elaborat per la Universitat Autònoma de Barcelona per encàrrec de l’ARC.

Click aqui per consultar la guia “Un consum + responsable dels aliments”

Campanya d’actuacions forestals municipals 2013

actuacions_forestals

Durant la darrera setmana del mes de maig l’Ajuntament, mitjançant una empresa especialitzada, va iniciar els treballs forestals de manteniment de la franja de protecció del nucli de Califòrnia. Un cop construïdes aquestes franges, per tal de mantenir operatives, s’hi hauran de portar a terme treballs de manteniment, com a molt, cada tres o quatre anys. Els treballs tindran una durada estimada de un mes i mig a dos mesos.

Finalitzats els treballs de la franja de Califòrnia, s’iniciaran els treballs de la 1a. fase de neteges subsidiàries de parcel·les particulars no edificades. Durant aquesta fase es preveu netejar una desena de parcel·les de diferents nuclis habitats del municipi.

S’ha aconseguit que l’empresa especialitzada, mitjançant el Servei d’Ocupació de Canyelles, contracti dues persones aturades del municipi que tindran feina, com a mínim per tota la durada dels treballs a realitzar.