Queden ...
per la 18a Fira de Santa Llúcia

El butlletí

Subscriu-te al nostre butlletí per rebre tota l'actualitat de Canyelles al teu correu electrònic.

Cinc anys d'Institut Pla del Bosc

2019 04 5anysinstitut1El centre celebra aquesta Diada de Sant Jordi el seu cinquè aniversari amb diverses accions. Els alumnes han pintat un mural-grafiti al centre i han enterrat una càpsula del temps al pati  amb motiu d'aquests cinc anys

L'Institut Pla del Bosc fa cinc anys i durant aquest curs 2018-2019 està duent a terme diverses accions per commemorar aquesta fet tan important per al municipi. Una de les més importants ha tingut lloc durant aquesta Diada de Sant Jordi. D'una banda, els alumnes han fet un mural-grafiti al pati del centre. S'ha escollit una frase cèlebre que consta a les aules del centre educaiu, concretament una de Nelson Mandela que diu "un bon cap i un bon cor són una combinació formidable". Una fase que s'ha traduït de manera entenedora en el dibuix que s'ha plasmat al mur de l'institut.

2019 04 5anysinstitut6

Durant la mateixa jornada de Sant Jordi s'ha enterrat unc càpsula del temps al pati de l'Institut Pla del Bosc perquè futures generacions tinguin infojrmació vivencial de primera mà de com era el seu municipi i institut durant el curs 2018-2019. Aquesta càpsusa s'ha creat durant el cinquè aniversari de l'institut Pla del Bosc perquè es desenterri l'any de compliment del 25è aniversari del centre educatiu. Els alumnes han col·locat a dins d'un recipient diferents objectes, fotografies i documents que han seleccionat i que seran significatius per als alumnes que els trobin d'aquest 20 anys. Entre aquests objectes hi havia un exemplar de premsa, escrits dels alumnes, material tecnològic divers, objectes personals, fotografies...

2019 04 5anysinstitut102019 04 5anysinstitut8

 

 

 

 

 

 

 

l'Institut Pla del Bosc es posava en marxa el curs 2013-2014 oferint primer curs d'ESO i cada any va anar ampliant un curs fins arribar a completar els quatre anys d'ESO. La primera promoció de que havia completat tota l'etapa de l'ESO a l'Institut Pla del Bosc es graduava el juny del 2017.

2019 04 5anysinstitut42019 04 5anysinstitut5

 

 

 

 

 

 

 

Canyelles va fer una gran aposta per tenir tot el cicle educatiu infantil i secundari obligatori al municipi, per facilitar al cohesió social, la conciliació familiar i ajudar a crear vincles i interrelació entre els joves del poble. Disposar de l'institut va evitar que els alumnes, en acabar l'escola, s'haguessin de desplaçar a diversos centres del Penedès i Vianova i va ajudar a millorar el rendiment escolar dels mateixos. Canyelles va ser municipi pioner en crear la fórmula de Secció d'Institut, una iniciativa que va permetre tenir la secundària obligatòria al municipi gràcies a un conveni amb la Generalitat. I un moment important per al centre va ser també el març del 2017 quan es van inaugurar les obres d'ampliació de l'institut amb la creació de l'Espai Rigau que incorporava quatre noves aules. El centre s'ha convertit en aquesta singladura en un institut de referència al territori.

2019 04 5anysinstitut32019 04 5anysinstitut2