Queden ...
per la 17a Fira de Santa Llúcia

L'Agenda

Dl Dm Dc Dj Dv Ds Dg
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

El butlletí

Subscriu-te al nostre butlletí per rebre tota l'actualitat de Canyelles al teu correu electrònic.

Les cooperatives escolars del Sant Nicolau reben la certificació tècnica i poden seguir amb la seva activitat

2018 02 27 cuemevisitatecnicaescolaEls alumnes de cinquè participen al projecte CUEME de Cultura Emprenedora a l'Escola

Els alumnes de cinquè curs de l'Escola Sant Nicolau segueixen endavant amb el seu projecte de creació de dues cooperatives escolars. Aquesta setmana han rebut la visita del regidor d'Ensenyament, Joan González, i del Tècnic Municipal d'Activitats per verificar que l'activitat que estan desenvolupant és respectuosa amb el medi ambient i amb l'entorn. Després de fer la inspecció tècnica corresponent, el tècnic municipal ha aixecat l'acta que certifica que tot està en ordre i que poden seguir amb la seva activitat.

Manualitats amb materials reciclats

2018 02 27 cuemeproductesA l'escola Sant Nicolau s'han creat dues cooperatives escolars en el marc del projecte de Cultura Emprenedora a l'Escola (CUEME), que impulsa l'Ajuntament de Canyelles, la Mancomunitat Penedès Garraf i la Diputació de Barcelona. Té per objectiu fomentar la cultura emprenedora dels alumnes, als quals permet, durant un curs escolar, crear i gestionar una cooperativa. En el cas de l'escola Sant Nicolau, s'han constituït dues cooperatives, Art Cinc Artesania (el grup de 5è A) i Tot Recicl'art (5è B). En els dos casos, les cooperatives tenen un vessant solidari. Els alumnes estan fent manualitats i objectes de decoració a partir de materials reciclats, que després vendran en una parada al certamen multisectoral VADE Fires, el mes de maig. I un percentatge dels beneficis obtinguts (10%) per la venda de productes es destinaran a fins solidaris.

El projecte CUEME s'inicia i finalitza en un curs escolar, durant el qual els alumnes constitueixen una empresa, dissenyen un producte, el produeixen i, finalment, el venen en una fira o mercat. Els infants treballen en equip i simulen la constitució d'una cooperativa fent diferents tallers en què es tracten aspectes diversos com el finançament o el disseny d'una imatge corporativa. També aprenen a fer diferents tràmits administratius i presenten el seu projecte a l'Ajuntament. Això ho van fer el passat mes de gener, en què van presentar a l'Ajuntament la documentació necessària per formalitzar la constitució de les dues cooperatives escolars. Van presentar també la proposta a l'alcaldessa del municipi, Rosa Huguet, que els va rebre al Saló de Plens, i aquesta els va lliurar el CIF que acredita l'oficialitat de les cooperatives.