Queden ...
per la 18a Fira de Santa Llúcia

El butlletí

Subscriu-te al nostre butlletí per rebre tota l'actualitat de Canyelles al teu correu electrònic.

captcha 

Els alumnes de l'Institut Pla del Bosc participen a les proves Cangur de Matemàtiques

2019 03 21 provescangur

Una trentena d'alumnes de l'Institut Pla del Bosc han participat en una nova edició de les Proves Cangur de Matemàtiques, que es fan a tot Catalunya. Aquest dijous 21 de març s'ha fet la fase local del concurs. A Canyelles, els alumnes han participat durant tot el matí a les proves que s'han fet a la Sala Multicultural.

Les Proves Cangur són un conjunt de reptes matemàtics, de dificultat creixent i de resposta tancada amb diverses opcions de resposta per a cada problema. A més, en tots els casos, els participants les han de completar sense calculadora.

Les Proves Cangur van començar a realitzar-se als anys 80 a Austràlia. Actualment més de 60 paisos organitzen Proves Cangur dins d'un programa que es coneix com Kangourou sans Frontières. Al nostre país se celebra des de l'any 1999 per a alumnes de 3r d'ESO a 2n batxillerat. Així mateix, l'any 2015 s'hi van incorporar els alumnes de cinquè i sisè de primària i a l'any 2016 ho van fer els de primer i segon d'ESO.

Les qüestions estan dividides en tres grups diferenciats pel seu nivell de dificultat. Les preguntes del primer grup valen 3 punts; les del segon, 4 punts; i les del tercer, 5 punts. Una pregunta contestada correctament atorga al participant la qualificació que correspon a les preguntes d'aquell grup. Per contra, en cas que el participant deixi la pregunta sense contestar, n'obtindrà 0 punts. Finalment, en cas que la resposta de la pregunta sigui errònia, es resta la quarta part del valor individual de la resposta correcta. Els alumnes d'ESO i batxillerat tenen 10 preguntes per grup, comencen amb 30 punts i tenen 75 minuts per resoldre el conjunt de la prova. Els alumnes de primària, en canvi, tenen 6 preguntes de 3 punts, 8 de 4 punts i 6 de 5 punts. A més, comencen amb 20 punts i tenen un hora per resoldre la totalitat de la prova.

Al lloc web cangur.org podeu trobar informació de les proves des de 1999, activitats per practicar-les, i d'altres concursos relacionats, entre d'altres.