Emotiva graduació de la 3a promoció de 4t d'ESO de l'Institut Pla del Bosc

2019 06 28 graduacio4tesoDesprés de cinc anys de funcionament, el Pla del Bosc consolida i referma el seu projecte educatiu

Els alumnes de 4t d’ESO presenten el curtmetratge sobre la Fundació Kalilu Jammeh en el marc del projecte Reacciona, de Cinema i Solidaritat

Molt emotiu ha estat l’acte de graduació dels alumnes de 4t d’ESO de l’Institut Pla del Bosc de Canyelles. Es tracta de la tercera promoció d’alumnes que completen els seus estudis d’ESO en el centre, que en només cinc anys de funcionament ja destaca per la seva qualitat i per la consolidació del seu projecte educatiu. Alumnes, mestres i familiars van gaudir aquest dijousd’una vetllada plena d’emocions, en una Sala Multicultural plena de gom a gom.

Durant l’acte, s'han lliurat obsequis als alumnes que han acabat aquest cicle escolar. I ha tancat l’acte l’alcaldessa de Canyelles, Rosa Huguet, que ha destacat els valors de l’ensenyament i ha recordat la forta aposta que l’equip de govern que ella presideix va fer per aconseguir tenir al municipi una secció d’institut i el ferm compromís i creença en aquest projecte educatiu.

Projecte Reacciona de Cinema i Solidaritat

Un dels moments més esperats de l’acte de graduació era la presentació i projecció del curtmetratge que els alumnes de 4t d'ESO de l'Institut han fet en el marc del Projecte Reacciona 2018-2019, de cinema i solidaritat. Els alumnes han escrit un guió, han fet el rodatge i el muntatge d'un vídeo per a la Fundació Kalilu Jammeh i el treball que desenvolupa a Gàmbia, en làmbit educatiu i de foment de l'agricultura.

2019 06 reaccionaweb

 

 

 

 

 

 

 


El projecte Reacciona representa una comesa de valuós contingut pedagògic en què es treballen diferents competències del currículum alhora que es fa dins del marc de la matèria Cultura i Valors Ètics. I tot plegat, a través de l'elaboració d'un document audiovisual. El projecte s'ha dut a terme a l'institut, per segon any consecutiu, gràcies al suport de l'Ajuntament de Canyelles i de la Diputació de Barcelona.

El projecte inclou l'elecció d'una temàtica a partir d'una ONG, i se'n fa la reflexió ètica pertinent. En el cas del Pla del Bosc es va escollir l'Associació Catalana per la Pau que col•labora amb el problema de les dones refugiades del Pròxim Orient, concretament a Líban, en relació al conflicte bèl•lic de Síria. Després es va procedir a donar informació als alumnes sobre el conflicte, a través d'una xerrada d'una responsable d'aquesta ONG i també d'alguns documentals. A partir d'aquí es va fer un guió per al curtmetratge i, finalment, es va procedir a la realització i enregistrament del documental audiovisual.