Passejada de la Gent Gran de Canyelles al Parc de Collserola en el marc del programa 'A 100 cap als cent'

IMG 20190307 WA0004

La gent gran de Canyelles, a través de l’Àrea d’Esports de l’Ajuntament, participa enguany en un programa de la Diputació de Barcelona d’esport i salut, anomenat “A 100 cap als cent”.


Es tracta d'un cicle de passejades adreçat a persones majors de 60 anys i amb un mínim de capacitat física per assolir les caminades. Aquest dijous, el grup de gent gran de Canyelles han fet la tercera caminada de la temporada, a Collserola.

Són caminades que discorren per pistes forestals o camins de muntanya, reduint al màxim els trams urbans d'entre 6 i 8 km.
Normalment s'inicien a les 10h del matí i finalitzen cap a les 16h en dies entre setmana.
Es camina un total aproximat de 3-4 hores fent diverses parades durant el recorregut.

El primer any, s'ha de participar a quatre caminades que organitza la Gerència d'Esports de la Diputació de Barcelona:
-21 de Novembre 2018 al Castell de Montesquiu.
-31 de Gener 2019 a Montserrat.
-7 de Març 2019 a Collserola
-28 de Març 2019 al Parc del Montnegre i el Corredor
-JORNADA DE CLOENDA (finals Abril principis de Maig)

En el segon any ja s'introdueix Canyelles al programa, i participarà en intercanvi amb tres municipis més. Així, el segon any, el grup de Gent Gran de Canyelles del cicle de passejades “A 100 cap als cent” , participarà en caminades que organitzen altres municipis i realitzarà una com a Amfitrions, rebent aquí els altres tres municipis, per determinar encara per la Gerència d’esports de la Diputació, i on s’organitzarà una passejada per l’entorn natural de Canyelles.

Estils de vida saludables

Un dels objectius dels projectes engegats per l’Àrea d’Esports és promoure estils de vida saludable. En programes com aquest és possible unir esforços per evitar i prevenir malalties cardiovasculars, obesitat o sobrepès, diabetis, càncer de còlon o osteomusculars, així com millorar la salut mental i disminuir la mortalitat de  la gent gran.

D’altra banda també es promou l’esport recreatiu, així com es dinamitza  i potencia l’entorn.

Totes aquelles persones majors de 60 anys i interessades a participar en el programa poden dirigir-se a l'Ajuntament de Canyelles , Àrea d’Esports de dilluns a divendres de 08h a 15h, presencialment o bé trucant al 938973011.