fbpx

L'Agenda

Dl Dm Dc Dj Dv Ds Dg
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

El butlletí

Subscriu-te al nostre butlletí per rebre tota l'actualitat de Canyelles al teu correu electrònic.

Si us plau, activeu el javascript per enviar aquest formulari

La música clàssica, més a prop

2017 08 ConcertEsglesiaAmb l’objectiu de promoure i apropar la música clàssica, Canyelles proposa aquest final d’estiu un cicle de quatre concerts, que tindran l’església de Santa Magdalena com a escenari. Sota el nom de Cants i Sons a Lluna, el programa vol omplir de música els vespres dels diumenges, amb  propostes ben diferenciades tan pel que fa als instruments com al repertori, en què es podran escoltar diferents estils musicals, tots emmarcats sota el que s’entén per música clàssica de cambra.

Es tracta de la primera edició d’aquesta proposta, que s’organitza amb la col•laboració de la Camerata Eduard Toldrà, i que es farà del 20 d’agost al 17 de setembre, els diumenges al vespre. Presenta un cartell de moltíssima qualitat, amb músics, cantants i instrumentistes de primer ordre i de  reconegut prestigi com la soprano Maria Lluïsa Muntada, que actuarà acompanyada a la guitarra de Santi Pavón; el duet Blooming Duo; els Violoncels de la Camerata Eduard Toldrà o l’Octet de Mendelssohn.

La nostra aposta per impulsar la cultura i totes les activitats que la promoguin és ferma, ha assegurat l’alcaldessa Rosa Huguet. I la música clàssica n’és un exemple. És fonamental donar-la a conèixer i apropar-la als ciutadans, i aquesta és una excel•lent oportunitat per fer-ho. És per aquest motiu que es posa en marxa aquesta iniciativa, una proposta d’alt nivell cultural  que volem que pugui tenir continuïtat en el futur, afegeix, Aquest cicle és una oportunitat magnífica per fer arribar la música clàssica a tots els públics i, a més, en un espai molt especial i entranyable com és l’església de Santa Magdalena, que permet tenir els diferents instruments musicals i els intèrprets molt a prop. És una manera molt propera, i poc habitual, de fer música i de gaudir-la tan a prop de casa, de manera tan íntima. Quan aquest tipus de música s’interpreta en sales grans i grans auditoris perd una part molt important de la seva essència perquè és música per fer de prop, a tocar del públic, de manera que fins i tot es pot escoltar la respiració dels intèrprets i es poden copsar les mirades i la comunicació entre ells per avançar en la partitura. Tot plegat, permet viure-la més intensament i fa l’experiència més excepcional.

Els músics que inclou el programa d’aquest primer Cants i Sons a Lluna, són d’alt nivell, però també molt propers, ja que viuen d’una manera molt especial i amb molt d’agraïment l’oportunitat de fer música prop de casa.

El cicle l’obre el dia 20 d’agost la soprano Maria Lluïsa Muntada, acompanyada a la guitarra per Santi Pavón, que presentarà De cortesans i plebeus. El 27 d’agost serà el torn de Blooming Duo, amb la unió de l’arpa d’Esther Pinyol i la marimba de Ferran Carceller. El tercer concert del cicle està previst per al 3 de setembre i en aquesta ocasió arribarà de la mà d’Els Violoncels de la Camerata Eduard Toldrà, amb Gabrielle Deakin, Sergi Huerta, Eva Sedó i Liudmila Kojina, violoncels que actuaran acompanyats del contrabaix Esteve Colomés.  I tancarà el cicle l’Octet de Mendelssohn, el 17 de setembre. Es tracta de l’Octet de la Camerata Eduard Toldrà integrat pels violins Ariadna Padró, Gabriel Coll, Maria Roca i Biel Graells, les violes Laia Besalduch i Quim Badia, i els violoncels Anna Costa i Amat Santacana.

Tots els concerts es faran a les vuit del vespre, a l’església de Santa Magdalena i són gratuïts.