Queden ...
per la 17a Fira de Santa Llúcia

L'Agenda

Dl Dm Dc Dj Dv Ds Dg
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

El butlletí

Subscriu-te al nostre butlletí per rebre tota l'actualitat de Canyelles al teu correu electrònic.

El Puig de l'Àliga i el Mirador de Montserrat, a la Ruta Patrimonial i Natural pels Camins del Garraf

2018 10 miradorpuigaligaEl Puig de l'Àliga, a Canyelles, forma part de la Ruta Patrimonial i Natural pels Camins del Garraf, una proposta que s'ha presentat aquesta setmana a la Masia Cabanyes i que inclou sis rutes per llocs emblemàtics dels municipis de la comarca que ressalten el seu entorn patrimonial i natural.  

En el marc del projecte Garraf: Camins, patrimoni i natura

Es tracta d’una aposta per potenciar el gaudi i la protecció de l’entorn natural, i per dinamitzar el turisme de la comarca, segons el conseller adjunt a presidència del Consell Comarcal del Garraf, Lluís Giralt.

El projecte, encarregat a l’empresa Geosilva, s’ha realitzat partint d’una diagnosi de tota l’oferta de rutes dels diversos organismes i administracions, que comptabilitza 400 quilòmetres de camins senyalitzats i 49 propostes d’itinieraris.

D’aquestes rutes existents, se n’han seleccionat sis trams emblemàtics, amb elements patrimonials o paisatgístics destacats, amb la idea de potenciar-los i dinamitzar-los amb recorreguts curts i accessibles, que destaquin algun punt patrimonial o paisatgístic identitari de la comarca. 

Itinerari panoràmic al Puig de l'Àliga, a Canyelles

En el cas de Canyelles,  tindrà un Itinerari panoràmic al Puig de l’Àliga amb un relat dels horitzons de la comarca i es crearà el balcó del Garraf i el Penedès.

2018 10 rutagarraf

Pel que fa a Cubelles, l’actuació serà una Passejada per la desembocadura del riu Foix, amb l’adequació d’un punt d’observació d’aus.

En el cas de Vilanova i la Geltrú i Sant Pere de Ribes, les dues ciutats s’uniran a través de l’anella verda dels Colls i Miralpeix, amb la mediterrània com a relat i la creació d’un mirador a la punta Grossa dels Colls.

A Olivella es potenciarà la ruta medieval amb un relat sobre el Massís del Garraf i la recuperació del Castell amb un mirador elevat.

A l’ermita de la Trinitat de Sitges hi haurà la ruta Escapada a les costes del Garraf, amb l’essència de la comarca com a relat i l’elaboració d’uns panells interpretatius. Finalment, a Sant Pere de Ribes s’adequarà la ruta Un tomb visual per les vinyes, amb estacions interpretatives al voltant del Castell.

El projecte contempla la caracterització de cada tram amb un relat o un centre d’interès, així com la construcció de diverses instal·lacions per reforçar els recursos patrimonials de cada ruta, que facilitin la interacció entre els visitants i l’entorn, tot mantenint una coherència estètica i discursiva.

 Paral·lelament, es dissenyaran accions de promoció i difusió dels itineraris: es crearà un espai web i una aplicació mòbil, i s’elaboraran plànols comarcals per consultar tots els recorreguts i els seus elements patrimonials i naturals.

 En la realització del projecte hi han participat els ajuntaments de Canyelles, Olivella, Cubelles, Sant Pere de Ribes, Sitges i Vilanova i la Geltrú, Node Garraf i la Diputació de Barcelona. La proposta romandrà a exposició pública 30 dies. Després, si no hi ha al·legacions, s’obrirà el procés de licitació. El document es pot descarregar en el següent enllaç: Ruta Patrimonial i Natural pels Camins del Garraf

Aquesta acció forma part del projecte “Garraf: camins, patrimoni i natura” que desenvolupen conjuntament tots els ajuntaments de la comarca amb la coordinació del Consell Comarcal del Garraf i el finançament dels Fons Feder de la Unió Europea.