Queden ...
per la 17a Fira de Santa Llúcia

L'Agenda

Dl Dm Dc Dj Dv Ds Dg
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

El butlletí

Subscriu-te al nostre butlletí per rebre tota l'actualitat de Canyelles al teu correu electrònic.

En marxa una nova campanya 'Sóc responsable' per a l'esterilització d'animals de companyia

Cartell SR2018 Merli catJa està en marxa la setena edició de la campanya 'Sóc Responsable' d'identificació i esterilització d'animals de companyia, que té com a principal objectiu reduir els abandonaments. La campanya  es fa entre el 5 de febrer i el 5 de maig i està liderada per la Fundació per a l'Adopció, l'Apadrinament i Defensa dels Animals (FAADA), amb el suport de la Generalitat de Catalunya. En el marc d'aquesta campanya diversos centres veterinaris d'arreu del país ofereixen preus especials per esterilitzar i/o identificar gats i gossos.

Els propietaris d'animals s'han inscriure al web www.socresponsable.org per, d'aquesta manera, accedir a la identificació i esterilització dels animals de companyia als preus màxims establerts per la Fundació. Poden participar a la campanya tots els propietaris d'animals de Catalunya que estiguin identificats amb el microxip (gat, gos o fura) o bé que s'identifiquin dins la campanya.

Aquí trobareu tota la informació sobre la campanya.

En aquest web www.socresponsble.org es troba tota la informació sobre la campanya i el llistat dels centres veterinaris del territori que s'hi han adherit i on s'oferten aquests preus especials. Els interessats han d'inscriure el seu animal i amb el codi d'inscripció demanar hora a la clínia que escullin. La inscripció, en aquest sentit, es pot fer a través del formulari que trobaran en el web o bé trucant al telèfon de FAADA 93 624 56 07.

Identificar i esterilitzar els animals de companyia

La campanya busca informar els ciutadans de l'obligació legal, i també dels beneficis, de tenir identificats els seus animals, amb el microxip, tant en els registres autonòmics (Anicom), com en els censos dels municipis. També vol facilitar als ciutadans l'esterilització dels animals de companyia per evitar les cries no desitjades que sovint acaben en abandonament. I, a més, informar sobre els avantatges de l'esterilització, per a l'animal, per al propietari i per a l'espècie canina i felina.

En aquest nova edició, a més, la campanya se centra especialment en els gossos de races potencialment perilloses, ja que se segueixen criant de manera irresponsable i il·legal. Representen un greu problema per als refugis de tot Catalunya, per l'altíssim nombre d'animals que entren en aquestes instal·lacions i també per la dificultat afegida de trobar sortida a aquests aanimals. Un dels principals objectius d'aquesta setena edició de la campanya és, per tant, esterilitzar el major nombre de GPPs (Gossos Potencialment Perillosos) i que els propietaris deixin de contribuir a la sobrepoblació dels refugis.

Una altra novetat d'aquesta edició és que s'ofereixen també descomptes especials en educació canina. Els problemes de comportament dels animals és la segona causa d'abandonament dels animals, segons un estudi de la Fundació Affinity del 2016.

Les actrius Laia Manzanares i Candela Antón, de la popular sèrie de TV3 Merlí són la imatge de la campanya d'aquest any.

En el marc d'aquesta campanya, l'any 2017 es van fer 8.439 esterilitzacions i 5.564 identificacions en tres mesos, gràcies als gairebé 280 centres veterinaris que van participar. En total, des de la seva posada en marxa el 2012, s'han fet un total de 46.561 actuacions veterinàries.

FAADA és una ONG que va néixer el 2004 amb la missió de "promoure el respecte pels animals en els àmbits social, legal i educatiu".