Queden ...
per la 17a Fira de Santa Llúcia

L'Agenda

Dl Dm Dc Dj Dv Ds Dg
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

El butlletí

Subscriu-te al nostre butlletí per rebre tota l'actualitat de Canyelles al teu correu electrònic.

L'alcaldessa de Canyelles assisteix al desè aniversari del Pacte d'Alcaldies pel Clima i l'Energia al Parlament Europeu

2018 02 22 pactealcaldespelclimaCanyelles referma el seu compromís per reduir les emissions de CO2, millorar l'eficiència energètica i actuar contra el canvi climàtic

L’alcaldessa de Canyelles, Rosa Huguet, ha participat en la celebració dels deu anys del Pacte de les Alcaldies pel Clima i l’Energia, que ha tingut lloc al Parlament Europeu aquests 21 i 22 de febrer. Més de 9.000 municipis, entre els quals Canyelles, han signat aquest acord des del 2008 i han pres mesures per assolir els objectius de la Comissió Europea de frenar els efectes del canvi climàtic i la contaminació.

En aquest desè aniversari, 700 governs locals d’arreu Europa refermen el seu compromís per seguir prenent mesures per reduir les emissions de CO2 en un 40% abans de l’any 2030, i un 20% abans del 2020, per millorar l’eficiència energètica, promoure l’ús d’energies renovables i també actuar contra el canvi climàtic. Es tracta d'una trobada organitzada per la Comissió Europea i l'Oficina del Pacte d'Alcaldes, juntament amb el Parlament Europeu i el Comitè de les Regions Europees.

El Comissari Europeu, el president Jean-Claude Juncker; i el president del Parlament Europeu han estat els encarregats de presentar l'esdeveniment, entre altres representants polítics. Aquesta trobada ha permès fer balanç als membres del Pacte d'Alcaldies dels avenços fets fins ara i preparar noves accions.

Des de la primera edició, més de 650 poblacions catalanes, i 280 de la província de Barcelona. Canyelles en forma part des del 2009. Des d’aleshores ha estat prenent mesures per oferir als seus ciutadans un entorn saludable i millor qualitat de vida. El compromís de Canyelles és ferm en l’eficiència energètica, foment de les energies renovables, la gestió de residus i la mobilitat. Uns compromisos recollits en el Pla d’Acció d’Energia Sostenible de Canyelles, redactat el 2010, i que es venen fent efectius des d’aleshores.

El Pacte d'Alcaldies és el principal moviment europeu orientat a les autoritats locals i regionals, on es comprometen voluntàriament a prendre mesures per millorar la seva eficiència energètica i augmentar la producció i l'ús d'energia més neta.

L’alcaldessa de Canyelles, Rosa Huguet, a banda de participar en la cerimònia de celebració d’aquests deu anys del Pacte pel Clima i l’Energia, en què s’ha fet balanç de la feina feta i s’han plantejat nous reptes, també ha participat en el Fòrum d’Inversió i financer sobre eficiència energètica celebrat el dia 21 de febrer.  Dia en què també ha mantingut reunions de treball a l’oficina tècnica de Projectes Europeus de la Diputació de Barcelona.

2018 02 22 pactealcaldesclimageneral