Queden ...
per la 16a Fira de Santa Llúcia

L'Agenda

Dl Dm Dc Dj Dv Ds Dg
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

El butlletí

Subscriu-te al nostre butlletí per rebre tota l'actualitat de Canyelles al teu correu electrònic.

La Mancomunitat estrena nova campanya d'adopció de gossos i gats del CAAD Penedès

2017 02 14 AdopciCAADEn col·laboració amb l'associació VoluntaCAAD tenen el repte de trobar en 3 mesos, família a 100 animals del centre.

Sota el lema 100 peluts 100 famílies, el Centre d'Acollida d'Animals Domèstics de la Mancomunitat Penedès Garraf posa en marxa una nova campanya d'adopció centrada en gossos i gats, adults i sèniors, i que fa més de 3 anys que són al centre.

La campanya vol mostrar la situació actual del centre, amb prop de 500 animals a les seves instal·lacions, i alhora fer visibles 100 animals que d'altra manera passen desapercebuts en la recerca dels adoptants. Són animals que han estat recollits en els municipis de l'Alt Penedès i el Garraf, i que no s'ha aconseguit trobar el seu propietari.

Com a punt central de la campanya s'ha creat la pàgina web 100peluts100families.cat que conté tota la informació sobre les característiques i el caràcter dels gossos i gats de la campanya.

Per sensibilitzar sobre les conseqüències de la tinença irresponsable, la imatge gràfica de la campanya mostra la realitat de les gàbies plenes del centre acompanyada de la frase "et necessitem" per implicar la ciutadania en la situació.

Alhora s'han realitzat imatges promocionals de cadascun dels gossos i gats amb les seves característiques que s'utilitzaran per difondre'ls a Facebook, Twitter i Instagram. Així mateix s'han editat cartells i banderoles promocionals d'aquests animals per arribar també al ciutadà que no està connectat i fer visible la campanya al conjunt de la població.

La campanya es durà a terme de forma participada amb els VoluntaCAAD que presentaran a cadascun dels gossos i gats en les xarxes socials i en els municipis adherits al CAAD Penedès, tenint un paper destacat en la recerca i atenció dels possibles adoptants.

Les accions s'inicien aquest mes de febrer i continuaran al llarg dels pròxims 3 mesos i s'anirà informant de l'evolució dels resultats de la campanya mitjançant el web i les xarxes socials.

Al llarg de l'any 2016 s'han realitzat diferents accions i reforços per millorar tant les condicions dels animals en la seva estada com per augmentar les seves possibilitats d'adopció. En el mes de març es van ampliar els horaris de visita, al maig es van ampliar els patis d'esbarjo i en el més desembre, amb el suport dels VoluntaCAAD, es va realitzar la primera passejada de gossos en adopció.

Tot i que el centre continua saturat, en l'anàlisi de les dades dels 2016 s'han pogut observar dues tendències: l'enlairament de les xifres d'adopció i la lleugera disminució de l'entrada d'animals.

Respecte a l'any anterior, les adopcions han augmentat en un 15%, destacant els 223 gossos adoptats. Així mateix les entrades d'animals han disminuït un 2% però continuen desbordant la capacitat del centre. Les recuperacions d'animals per part del seu propietari continuen la tendència a l'alça i augmenten en un 2%, arribant als 310 animals recuperats.

La dada que permet ser optimista són les 46 adopcions que hi ha hagut en mes de gener del 2017, el doble d'adopcions que va haver el mes de gener de l'any 2016.

En aquest 2017 s'han iniciat els treballs per a la remodelació del centre i millora del seu funcionament.