Canyelles, Espai Lliure de Fum

2018 10 04 entornsensefumdispensari2webS’ha adherit definitivament al projecte ‘Entorn Sense Fum’ en el seu compromís per lluitar contra el tabaquisme

Signa el 'Manifest Entorn Sense Fum' i declara lliures de tabac diversos equipaments i espais municipals

Una de les primeres accions és la participació del Dispensari Mèdic en la campanya 'Fem Salut. Gràcies per No Fumar'

Canyelles fa un pas endavant en la seva lluita contra el tabaquisme amb l’adhesió definitiva al programa Entorn Sense Fum que promou l’Agència de Salut Pública de Catalunya i l’Institut Català de la Salut. Canyelles ja treballava des de feia mesos en la implantació d’aquest programa i en la definició de les línies d’actuació al municipi. Aquesta setmana l’adhesió s’ha aprovat definitivament en la Junta de Govern Local, en el marc del Pla Intermunicipal de Prevenció de Drogodependències que impulsa la regidoria de Salut, juntament amb la regidoria d’Ensenyament, Joventut i Esports.

Entorn sense Fum és un projecte comunitari d’àmbit municipal que la Secretaria de Salut Pública ofereix als ajuntaments que el vulguin implantar en el seu municipi. L’objectiu és prevenir l’inici del consum de tabac i l’exposició al fum ambiental de tabac en la població infantil i jove, evitant que en el seu entorn habitual hi hagi persones fumant, sensibilitzant els adults com a referents modelitzadors i informant els menors del risc del consum de tabac.

L’acció principal és facilitar que l’espai exterior d’accés  immediat als espais esportius, educatius i culturals sigui un entorn lliure de fum. En aquests espais s’instal•larà un cartell que els identifica com a Entorn sense Fum.

Canyelles declara ‘Entorn sense Fum’ diversos equipaments municipals

En el cas de Canyelles, que ha signat el Manifest Entorn Sense Fum,  s’han declarat Entorn sense Fum diversos equipaments i espais com són l’Ajuntament, La llar d’infants els Patufets, l’Institut Pla del Bosc, l’Escola Sant Nicolau, l’Espai Cívic Jove, la Zona Esportiva Municipal, la Sala Multicultural, el Local Social de les Palmeres, el Local Social de Can Roca, l’Espai de la Gent Gran, els parcs públics, el Circuit de Motocròs, la Farmàcia i el Dispensari Mèdic.

En la definició de les accions del programa hi ha participat de manera molt activa els professionals del Dispensari Mèdic de Canyelles i també els responsables de la Farmàcia de Canyelles. Moltes de les accions sensibilitzadores s’adreçaran als infants i joves, però també a la població adulta.

El Dispensari mèdic posa en marxa la campanya ‘Fem Salut. Gràcies per no Fumar’

2018 10 04 entornsensefumdispensariweb

 

 

 

 

 

 

 

 

En aquest sentit, una de les primeres accions a Canyelles és la participació del Dispensari Mèdic Local en la campanya Fem Salut. Gràcies per no fumar que recomana no fumar en els accessos als centres sanitaris. És una campanya que s’emmarca en el  Programa Atenció Primària Sense Fum (PAPSF), promoguda per la Societat Catalana de Medicina Familiar i Comunitària, l’Associació Catalana d’Infermeria, l’Associació d’Infermeria Familiar i Comunitària de Catalunya i l’Agència de Salut Pública de Catalunya per facilitar la disminució de la prevalença de l’hàbit tabàquic en els professionals que hi treballen i en la població en general.