El dia de la Dona i el Grup Dona

Entrega de la donació a la doctora del CAP de CanyellesAmb motiu del dia internacional de la Dona que té lloc el dia 8 de març, des de l’ajuntament de Canyelles es vol fer especial menció a la tasca del Grup Dona.

El Grup Dona és una associació de voluntariat social que va néixer l’any 2003 com una necessitat d’organitzar el voluntariat al voltant de la Fira de Santa Llúcia, fira que és possible gràcies a la implicació i col·laboració de diferents entitats i persones que participen voluntàriament.

Però, amb el pas dels anys les seves funcions i participacions han anat evolucionat, així, participen activament en tots els esdeveniments de caire social que tenen lloc al municipi, com per exemple recollides d’aliments i altres activitats de recollida de fons solidaris.

Sempre que les col·laboracions que fan els membres del grup dona, de manera totalment desinteressada, impliquem guanys econòmics es destinen a accions socials, com a norma general es sufraguen projectes de prevenció i tractament del càncer, però també d’altres àmbits, com la compra d’aliments i productes de primera necessitat per al banc d’aliments de Canyelles, altres entitats benèfiques com UNICEF, Creu Roja o Càrites o fins i tot varis anys van donar l’avet de Nadal que es situa a la plaça de l’ajuntament durant les festes de Nadal. Aquest passat any 2015, a banda de les donacions habituals al banc d’aliments de Canyelles es van realitzar dues donacions destacades, una primera col·laboració amb l’Associació Marinada de Vilanova i la Geltrú, entitat per la lluita contra el càncer de mama, una segona donació al CAP de Canyelles, qui amb aquests fons va comprar una màquina per a la detecció precoç del càncer de pell.

Aquesta associació es reuneix de manera ordinària els dijous a l’Ajuntament de Canyelles i està sempre oberta a la incorporació de noves voluntàries.