Presentació i entrega del conte "Una setmana per recordar" a les famílies de sisè curs del Sant Nicolau

2016 06 01 PresentacioLlibreAquest dimecres dia 1 de juny, el regidor de Joventut, Joan González, ha fet entrega del llibre Una setmana per recordar, creat pel Pla de Prevenció de Drogodependències de Canyelles, Cubelles i Olivella (TRACA).

El regidor va comentar que aquest es tracta d'una eina pedagògica perquè treballin pares i fills a casa seva. Constitueix un bon ajut per a tractar qüestions com les relacions afectives, el consum de tabac o drogues, d'una manera natural i distesa.

Aquest llibre —un relat en forma de conte escrit per Xavier Raventós, amb il·lustracions d'Eva Bolaño— neix per la necessitat de poder tractar amb els adolescents diferents temes que els preocupen o els afecten de manera directa per la seva edat.

Lluís Cucurull, tècnic de TRACA, ha fet una breu explicació del que ha estat aquesta iniciativa, a la que, per altra banda, també s'hi han sumat la resta dels municipis de la comarca, Vilanova i la Geltrú, Sitges i Sant Pere de Ribes.

Xavier Raventós, professor de Secundària i autor del llibre, ha explicat als pares com i perquè va sorgir la idea d'aquest conte. Amb una llarga experiència i trajectòria a l'ensenyament, ha explicat que aquesta pot ser una eina efectiva que ajudi i faciliti que els pares puguin parlar serenament amb els seus fills de les qüestions que els hi afecten.

Canyelles, com a municipi TRACA, ha recolzat i donat el suport necessari per a la creació d'aquest llibre i per què cadascun dels alumnes de 6è de Primària puguin endur-se un exemplar a casa seva.