Protecció contra els incendis forestals a les urbanitzacions i els nuclis aïllats

Passat el 15 de març, entrem en una època d’alt risc d’incendis forestals, i més tenint en compte l’extraordinari hivern sec que hem tingut. Canyelles té un terme municipal amb força massa forestal i, per tant, amb més probabilitat de patir incendis.

Amb l’objectiu de recordar les precaucions i establir un protocol d’actuació ciutadana en cas d’incendi forestal, l’Ajuntament de Canyelles ha realitzat un full informatiu dins el pla d’autoprotecció per a les urbanitzacions i els nuclis aïllats anomenat “Protegiu-vos dels incendis forestals”. Aquest estarà publicat al web municipal i es dispensarà en els edificis municipals, a més dels centres socials de les urbanitzacions i en algunes empreses del municipi.

Aquesta actuació també té l’objectiu de detectar les famílies o persones soles que viuen en zones molt aïllades o que no tenen possibilitats de mobilitat, per tal de poder planificar evacuacions especials en cas d’incendis forestals a la zona. Les persones que estiguin en situació de malaltia, disminució o per falta de vehicle, poden sol·licitar ser considerats casos d’evacuacions especials en cas d’incendi, dirigint-se al l’Ajuntament de Canyelles i sol·licitant-ho per escrit. En aquest sentit, s’ha establert una coordinació amb l’àrea de Serveis Socials perquè la treballadora familiar que actua a Canyelles faci arribar el full informatiu a les famílies que atén i, si es considera necessari, també puguin registrar-s'hi.

Veure el document de recomanacions