Revetlles amb precaució

S'ha iniciat la campanya multiinstitucional “Revetlles amb precaució” que la Generalitat de Catalunya impulsa any rere any a través del Departament d’Interior, amb qui col·laboren els departaments de Salut, Ensenyament i Cultura i l’Agència Catalana del Consum, i amb la participació institucional de la Delegació del Govern de l’Estat, l’Ajuntament de Barcelona, la Creu Roja, la Federació de Municipis de Catalunya, l’Associació Catalana de Municipis i Comarques i determinades empreses del sector pirotècnic.
Els consells de protecció civil de “Revetlles amb precaució” els podeu trobar també al twitter @emergenciescat.

L'objectiu de la campanya “Revetlles amb precaució” no és restringir l'ús de material pirotècnic ni la celebració de les revetlles, sinó minimitzar els riscos que comporta l'ús d'aquest material, riscos davant dels quals són vulnerables tant les persones com el medi natural.

Els riscos a què pretén fer front aquesta campanya són dos:
•  Els accidents causats per la manipulació incorrecta dels productes pirotècnics: a Catalunya, els quadres clínics més habituals en una nit de revetlla són, bàsicament, cremades, lesions als ulls i a l'oïda, i amputacions.
•  L'increment potencial del risc de focs de vegetació per l'encesa de fogueres i també per la ignició que poden provocar els petards.

Per poder gaudir de les festes amb seguretat cal que els adults supervisin i tinguin cura dels menors en tot el procés per emprar els productes pirotècnics, des de l’adquisició fins a l'ús.

A les pàgines web www.gencat.cat/revetlles i www.gencat.cat/interior/riscos/revetlles.htm trobareu més informació sobre aquesta campanya.