Setmana del Medi Ambient a Canyelles

Del 22 al 29 d’abril, es celebrarà a la Sala Multicultural de Canyelles la Setmana del Medi Ambient. S’organitzen una sèrie d’activitats, la majoria vinculades a la recollida i la gestió de residus, que pretenen captar l’atenció del visitant i sensibilitzar-lo en iniciar o bé seguir mantenint actituds respectuoses amb el medi, actituds que si s’incorporaren dins la nostra quotidianitat, no representen gairebé esforç i sí molt benefici de cara al nostre entorn.

Les activitats que es podran trobar seran 2 exposicions anomenades “Dóna la volta. Del residu al recurs” i “Orgànica”, on de forma amena i atractiva, doncs fins i tot hi haurà un joc interactiu, se’ns mostra què se’n fa de les deixalles que curosament anem separant i abocant al contenidor corresponent. Els més petits de la casa podran gaudir d’un inflable que, d’una manera lúdica, hi haurà uns monitors que ajudaran a aprendre a fer la separació de deixalles des de casa. També s’hi podrà trobar informació sobre projectes que actualment estan en marxa a Canyelles i informació general de diferents campanyes mediambientals.

Així doncs, el proper diumenge 22 d’abril a les 12 del migdia es farà la inauguració d’aquesta setmana i es realitzarà una breu visita a les exposicions, guiada per una tècnica de l’àrea d’Educació Ambiental de la Mancomunitat Penedès Garraf, i acte seguit hi haurà una xerrada sobre meteorologia: El microclima de Canyelles, impartida per Josep Miró, observador meteorològic, col·laborador del Servei Meteorològic de Catalunya, i responsable de l’estació meteorològica automàtica de Canyelles.

L’horari d’obertura a totes aquestes activitats serà diumenge 22 i dissabte 28 i diumenge 29, de 10 a 14 hores; i de dilluns 23 a divendres 27, de 9 a 13 hores.

Finalment, juntament amb aquesta inauguració, el diumenge es celebrarà el Mercat de Troc de Canyelles a la plaça Francesc Macià, al costat del mercat setmanal, que amb l’objectiu de conscienciar a tothom per poder allargar al vida útil de les coses que tenim per casa, també és una bona ocasió per a aconseguir oportunitats, per comprar o per intercanviar, de tot tipus d’objectes que necessitem.