Els nadons de Canyelles tindran el seu tió

Tions de Nadal

Els tions, fets pels avis i àvies del poble, es lliuraran en la inauguració de la Fira de Santa Llúcia.

L’Ajuntament de Canyelles ha impulsat enguany una iniciativa perquè els nadons nascuts el darrer any tinguin el seu tió aquest Nadal.
Emmarcat en els actes de la Fira de Sant Llúcia –la tercera en nombre de visitants de Catalunya-, el consistori ha volgut crear un acte per a donar visibilitat als naixements dels nous veïns i veïnes del municipi.
En el darrer any han nascut a Canyelles una trentena de nadons, els quals el dia 30 de novembre al migdia rebran un tió de mans de l’Alcaldessa, Rosa Huguet, en un acte en que també es donarà el tret de sortida a la 11ena edició de la fira.

Els tions que es lliuraran estan elaborats pel col·lectiu de Savis, tots ells homes de la tercera edat, encarregats de construir i donar forma als troncs; i també del grup Dona, format majoritàriament per dones també de la tercera edat, que s’ocupen de confeccionar les barretines i mantes que han de cobrir els tions.

Mitjançant una carta personalitzada, l’Alcaldessa ha explicat a totes les famílies dels nadons que “el tió ha de ser un company de viatge que cada Nadal caldrà que el cuidin bé perquè doni bons fruïts. Aquest present ha de ser un bon amic que acompanyi a cadascun dels recent nascuts en el seu creixement els propers anys a Canyelles”.

La Fira de Santa Llúcia arribarà a les 350 parades. El lliurament dels tions, com s’apuntava anteriorment, serà el proper 30 de novembre a les 12.00h del migdia a la Plaça Onze de Setembre, i estarà emmarcat en el primer dia de la Fira de Santa Llúcia que enguany comptarà amb 350 parades ubicades en tot el nucli antic on es podran comprar avets, tots els elements per a fer el pessebre, garlandes i decoració, degustacions de productes autòctons de la terra, etc.
A més, el Pare Noel i del patge reial tindran el seu espai per rebre els més menuts.

Ja fa onze anys que se celebra la fira i, en l’edició passada, va arribar als 50.000 visitants -dades dels Mossos d’Esquadra-, situant-la en la tercera fira nadalenca més concorreguda de Catalunya. Enguany, la fira de Santa Llúcia de Canyelles se celebrarà el 30 de novembre i l’1 de desembre durant tot el dia, i s’espera que se superin les xifres de visitants de l’any passat.