Santa Llúcia arriba a les 350 parades

La tercera fira de Catalunya dedicada al Nadal amplia l’espai d’exposició i el programa d’activitats per a rebre més visitants. L’Ajuntament de Canyelles (El Garraf), conjuntament amb les entitats i els col·lectius de voluntariat del poble, ja tenen a punt l’onzena edició de la Fira de Santa Llúcia que se celebrarà aquest proper cap de setmana i donarà cabuda a 350 parades dedicades als productes relacionats amb el Nadal; des de pessebres, avets i decoració de tot tipus, fins a un ventall de productes gastronòmics.

Els paradistes són, majoritàriament, de les comarques del Penedès i el Garraf, tot i que també hi seran presents artesans i venedors de la resta del territori català; els quals ocuparan els carrers del nucli antic amb un ventall de productes exclusius per aquestes festes nadalenques.

L’Ajuntament de Canyelles ha impulsat enguany una iniciativa perquè els nadons nascuts el darrer any tinguin el seu tió aquest Nadal. Així, el dissabte 30 de novembre a les 12 del migdia, l’Alcaldessa farà entrega dels troncs confeccionats per les entitats d’avis i àvies a cada un dels més de 30 nadons del poble.

El consistori ha volgut crear un acte per a donar visibilitat als naixements dels nous veïns i veïnes del municipi. I pels no tan menuts, també tindran el seu espai a la Fira de Santa Llúcia amb tallers de manualitats, passejades amb poni, i no podien faltar el Pare Noel i el Patge Reial Vibó que rebran les cartes de tots els infants.

Entre la programació cultural, destaca el dissabte a les 17.30h a l’església de Santa Magdalena, la cantada de Nadales amb les corals Pla del Bosc, Sellarés i el grup de Gospel ‘Vn’s Gospel Project’.
A la nit, una vegada tanqui el recinte firal, hi haurà el concert de la Unió Filharmònica del Prat de Llobregat a la Sala Multicultural.
I l’endemà, diumenge 1 de desembre, tornarà la cantada de nadales a les 17.30h a l’església amb les corals Moixaina, Rossinyol, Les Roquetes i Pla del Bosc.

Ja fa onze anys que se celebra la fira de Santa Llúcia de Canyelles i, en l’edició passada, va arribar als 50.000 visitants, fet que l’ha situat en la tercera fira nadalenca més concorreguda de Catalunya. Enguany, la fira se celebrarà el 30 de novembre i l’1 de desembre durant tot el dia –de 9 del matí a 9 del vespre-, i s’espera que se superin les xifres de visitants de l’any passat.

Diumenge, la fira comptarà amb la presència del President de la Diputació de Barcelona, Salvador Esteve, i el vicepresident, Ferran Civil.