9 de maig. Canyelles se suma al Dia d'Europa

2021 05 09 diaeuropa copiaCanyelles se suma, un any més, a la celebració del Dia d'Europa, que té lloc el 9 de maig.

DECLARACIÓ DIA D'EUROPA 2021

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Aquest dia commemora la "Declaració de Schuman" en què el Ministre d'Assumptes Exteriors francès de 1950, Robert Schuman, va formular la idea d'una institució europea que mancomunés i gestionés la producció de carbó i acer, a més de una nova forma de cooperació política entre països per evitar un nou conflicte bèlic. La proposta de Schuman, coneguda com la Comunitat Europea de l'Acer i el Carbó (CECA) es considera el principi de la Unió Europea.

Per a la celebració del Dia d'Europa 2021, el Consell Català del Moviment Europeu, ha redactat una declaració perquè les institucions li donin suport i s'articulin els instruments perquè la ciutadania conegui aquesta declaració. L'Ajuntament de Canyelles se suma a aquesta declaració.

Els valors de la Unió Europea són més actuals i vigents que mai i impliquen el respecte a la dignitat humana, a la llibertat, a la democràcia, a la igualtat i a l’estat de dret, així com el respecte als drets humans i a les minories. Tot plegat, basat en la justícia, el pluralisme, la no discriminació, la tolerància, la solidaritat i la igualtat entre homes i dones. Hem de treballar perquè aquests valors siguin sempre vigents.

CANYELLES DEFENSORA DELS VALORS DE LA UNIÓ EUROPEA

Canyelles és defensora dels valors de la Unió Europea que impliquen el respecte, la lliberat, la democràcia, la igualtat i l'estat de dret entre d'altres.

Des de fa temps forma part del programa Europa amb els Ciutadans , que té per objectiu contribuir a difondre el coneixement sobre la Unió Europea, la seva història i diversitat als ciutadans i impulsar la ciutadania europea alhora que millorar les condicions per a la participació cívica i democràtica a escala de la Unió Europea. Inclou també accions que donin suport a reforçar la memòria històrica i augmentar la participació ciutadana a la UE. 

A més, Canyelles ha estat escollida per liderar el projecte europeu d’agermanament ‘NET-MED. Bridge of Books’.

L’objectiu és promoure l’intercanvi cultural entre els joves dels municipis dels cinc països d’Europa que hi participen.

Trobareu tota la informació al següent enllaç: ‘NET-MED. Bridge of Books’

 

Més informació sobre el Dia d'Europa:

Declaració Dia d'Europa 2021

Consell Català del Moviment Europeu

Unió Europea