L'Agenda

Dl Dm Dc Dj Dv Ds Dg
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

El butlletí

Subscriu-te al nostre butlletí per rebre tota l'actualitat de Canyelles al teu correu electrònic.

Si us plau, activeu el javascript per enviar aquest formulari

Canyelles aprova inicialment un pressupost de 6,1 milions d'euros per al 2022

2019 02 entradaajuntament

 

  • L’Ajuntament aprova inicialment un pressupost per al 2022  de 6.102.650 euros 
  • Ve marcat per la crisi de la Covid-19 i que aposta per la millora de la qualitat dels serveis, incrementar la despesa social, el foment de la reactivació econòmica i l'ocupació i els programes d'educació, cultura, joventut, gent gran i cohesió social, com també les inversions en equipaments i infraestructures. 
  • Paral·lelament es posa en marxa un procés participatiu perquè els ciutadans puguin dir la seva en aquest pressupost, que es manté obert a les propostes dels canyellencs i canyellenques 

El pressupost per al 2022 s'ha aprovat inicialment per la unanimitat de tot el ple municipal aquest dimecres 15 de desembre. Arriba amb l'objectiu de seguir donant compliment a tots els compromisos adquirits aquesta legislatura pel govern municipal i alhora permetre la continuïtat en el funcionament dels serveis.

Els anys 2020 i 2021 han estat molt convulsos per la crisi provocada per la pandèmia de la Covid-19. Des de l'Ajuntament de Canyelles s'ha prioritzat i destinat els diners públics per a l'emergència social, a les famílies més necessitades i també a aquelles activitats econòmiques locals que van veure disminuïda la seva activitat a causa dels tancaments forçats. 

El nou pressupost, vol apostar per la millora dels serveis i la qualitat de vida dels canyellencs i canyellenques sense incrementar la pressió fiscal, en no apujar les ordenances fiscals.

Les línies d'actuació es materialitzen:

Ensenyament

Es manté l’esforç centrat en l’oferta de serveis educatius del cicle reglat i també en els programes d’educació adreçats a grups i persones en cicles no reglats. L’Ajuntament de Canyelles segueix amb la seva aposta clara i decidida en l’ensenyament amb l’institut, amb la posada en marxa ja des del curs passat de la Formació Professional, la qual cosa ha de permetre la cohesió social dels joves. Mereix especial consideració l’esforç que realitza l’Ajuntament en el sosteniment de l’escola bressol municipal mantenint-se el mateix esforç durant aquest any 2022.

S'aposta també per millorar la possibilitat d’inserció laboral dels i de les joves que acaben els cicles educatius. A través de l’oferta de Formació Professional, centrada en els ensenyaments de l’àmbit agrari i forestal, Ajuntament vol millorar les possibilitats d’obtenir una feina un cop acabada la seva formació. En aquesta línia també està el Centre de Qualificació Professional en Oficis Artesans l'Artífex, centre de referència al territori, que permet als seus estudiants l’obtenció de l’acreditació professional d’artesà.

Cohesió social

En matèria de cohesió social, l’Ajuntament ha reforçat l’estructura bàsica dels serveis socials, orientada especialment als següents programes: la dotació per a les beques de menjador i les aportacions a l’assistència domiciliària i els ajuts d’emergència social. Aquest grup de programes rep la dotació necessària per mantenir el nivell d’esforç que s’ha sostingut fins ara i, si és possible, millorar-ho.

En relació a la millora de les infraestructures, els equipaments i els serveis públics, continua la inversió a la via pública, l’enllumenat públic (per mitjà de la seva renovació amb una finalitat clara d’estalvi energètic); i la supressió de barreres arquitectòniques i els serveis públics de sanejament, el manteniment de jardins i la neteja viària, i ampliant espais ja existents com la zona esportiva i l’Institut Escola Llacunalba.

Les inversions

El projecte de pressupost preveu ultimar les inversions que ja s’executen actualment i garanteix el manteniment de la capacitat de continuar prestant serveis en condicions de qualitat.

Pel que fa al desenvolupament urbanístic, a banda de seguir endavant amb els processos urbanístics ja iniciats a les urbanitzacions de Les Palmeres, en aquest exercici pressupostari de 2022, està prevista tirar endavant la 5a fase que es correspon amb la pavimentació i el sistema de sanejament de diversos carrers, com també la instal·lació d’un nou dipòsit d’aigua per a dita urbanització la qual es va veure ajornada per l’aturada forçosa provocada per la pandèmia.

Pel que fa a Vora Sitges, es preveu l’actuació de pavimentació de diversos carrers de l’esmentada urbanització, amb una clara aposta d’aquest equip de govern en contribuir a reduir els dèficits urbanístics històrics que patien ambdues urbanitzacions la qual cosa contribuirà a millorar la qualitat de vida dels veïns i veïnes.

Les inversions mínimes previstes per part de l’Ajuntament pel 2022 són el manteniment de la qualitat de l’espai urbà i del medi ambient, la mobilitat ciutadana i els equipaments públics: culturals, educatius i esportius.

Pressupost participatiu

Paral·lelament l’Ajuntament de Canyelles posa en marxa, novament, un procés de participació ciutadana per incloure les propostes de millora i inversió dels canyellencs i canyellenques. El pressupost es manté obert per incorporar aquestes propostes. Com a institució oberta, que treballa amb les entitats, associacions i els i veïns i veïnes del municipi, l’equip de govern liderat per Rosa Huguet, vol implicar aquests col•lectius en la gestió municipal. Els convida a proposar projectes i a expressar quines són les principals necessitats que té el municipi i a les quals l’Ajuntament hauria de destinar inversions reals en el Pressupost Municipal per al 2022. 

En aquest sentit, l'Ajuntament de Canyelles destina una part del pressupost a les propostes que arribin directament dels ciutadans.

La presentació de propostes es pot fer fins al 30 de gener de 2022.