fbpx

Canyelles lidera un projecte internacional per crear una biblioteca europea per a joves

2021 01 programaeuropeunetmedL’Ajuntament ha estat seleccionat per liderar el projecte europeu d’agermanament ‘NET-MED. Bridge of Books’.

L’objectiu és promoure l’intercanvi cultural entre els joves dels municipis dels cinc països d’Europa que hi participen

El projecte, subvencionat per la UE, s’emmarca en el programa Europa amb els Ciutadans 

L’Ajuntament de Canyelles ha estat seleccionat per liderar el projecte europeu d’agermanament ‘NET-MED. Bridge of Books’, emmarcat en el programa Europa amb els Ciutadans (Europe for Citizens)

El projecte ‘NET-MED. Bridge of Books’ uneix municipis de cinc països europeus: Espanya (Canyelles i Olesa de Bonesvalls), Croàcia (Pazin), Bòsnia Hercegovina (Kresevo), Itàlia (Seneghe i Castelvecchio Subequo) i Portugal (Manteigas).
Canyelles, líder del projecte, representa el punt central del fil conductor d’aquesta connexió i també el municipi en què es desenvoluparan totes les activitats de la xarxa ‘NET-MED’ després de l'estiu de 2021.
 
L'objectiu del projecte és fomentar l'intercanvi cultural entre els joves dels diferents països perquè puguin entendre la importància del diàleg en la solució de conflictes i considerar les diferències culturals a Europa com un valor afegit i no un obstacle al creixement cultural i econòmic europeu. Un pont que contribuirà a l'enfortiment de la ciutadania europea en els petits pobles, on la cohesió social de les comunitats i l'esperit de mútua ajuda són exemples per a la societat civil europea. 

“NET-MED. Bridge of books” serà l'ocasió per crear una connexió estable entre les Institucions i els centres culturals dels cinc països involucrats en el projecte, debatre amb les associacions juvenils i presentar la creació a Canyelles del  projecte “Biblioteca Europea per a Joves”. 

Finalment, el projecte “NET-MED. Bridge of books” permetrà un contacte estable entre les biblioteques per a agilitar els nois en la lectura de llibres internacionals i l'intercanvi de coneixements literaris entre aquests. 

La  biblioteca internacional per a joves tindrà el seu espai en la nova biblioteca que l'Ajuntament de Canyelles, amb el suport de la Diputació de Barcelona, està habilitant a l'Espai Polivalent que antigament ocupava l'Espai de la Gent Gran. Un equipament que, a més, d'adeqüar-se per acollir activitat d'emprenedoria, també s'està equipant amb una biblioteca, que serà punt Biblioaccés, com a complement al servei de Bibliobús de la Diputació de Barcelona. 

PROGRAMA  EUROPA AMB ELS CIUTADANS

El programa Europa amb els Ciutadans del qual Canyelles en forma part té per objectiu contribuir a difondre el coneixement sobre la Unió Europea, la seva història i diversitat als ciutadans i impulsar la ciutadania europea alhora que millorar les condicions per a la participació cívica i democràtica a escala de la Unió Europea. Inclou també accions que donin suport a reforçar la memòria històrica i augmentar la participació ciutadana a la UE.