fbpx

Canyelles se suma al Dia d'Europa que se celebra el 9 de maig

2021 05 09 diaeuropa copiaCanyelles se suma, un any més, a la celebració del Dia d'Europa, que té lloc el 9 de maig.

El Dia d'Europa commemora la signatura de la «Declaració de Schuman» el 9 de maig de 1950. Un ambiciós pla per a garantir la pau a llarg termini a l'Europa de la postguerra que es considera l'inici del que ara és la Unió Europea.

La importància de treballar per la pau a Europa és més evident ara, quan es posa l'accent en la seva unitat i en la solidaritat amb Ucraïna.

Tota la informació sobre les activitats organitzades per la Unió Europea les trobareu en el següent enllaç:

Dia d'Europa 2022

 

 CANYELLES I ELS PROJECTES EUROPEUS

Canyelles participa en diversos projectes europeus en el marc del programa Europa amb els Ciutadans .

Destaca especialment  el projecte Net-Med. Bridge of Books

’Ajuntament de Canyelles lidera el projecte europeu d’agermanament ‘NET-MED. Bridge of Books’, emmarcat en el programa Europa amb els Ciutadans (Europe for Citizens), amb què es crearà una biblioteca europea per a joves, que tindrà seu a Canyelles.

El projecte ‘NET-MED. Bridge of Books’ uneix municipis de cinc països europeus: Espanya (Canyelles i Olesa de Bonesvalls), Croàcia (Pazin), Bòsnia Hercegovina (Kresevo), Itàlia (Seneghe i Castelvecchio Subequo) i Portugal (Manteigas).
Canyelles, líder del projecte, representa el punt central del fil conductor d’aquesta connexió i també el municipi en què es desenvolupes totes les activitats de la xarxa ‘NET-MED’ del 17 al 24 d'octubre
Entre e 17 i el 24 d'octubre del 2021 representants tècnics dels socis participants van estar a Canyelles desenvolupant diverses activitats, seminaris i accions conjuntes.
 
L'objectiu del projecte és fomentar l'intercanvi cultural entre els joves dels diferents països perquè puguin entendre la importància del diàleg en la solució de conflictes i considerar les diferències culturals a Europa com un valor afegit i no un obstacle al creixement cultural i econòmic europeu. Un pont que contribuirà a l'enfortiment de la ciutadania europea en els petits pobles, on la cohesió social de les comunitats i l'esperit de mútua ajuda són exemples per a la societat civil europea. 

 

 

 

 

 

 

 

 

Aquest dia commemora la "Declaració de Schuman" en què el Ministre d'Assumptes Exteriors francès de 1950, Robert Schuman, va formular la idea d'una institució europea que mancomunés i gestionés la producció de carbó i acer, a més de una nova forma de cooperació política entre països per evitar un nou conflicte bèlic. La proposta de Schuman, coneguda com la Comunitat Europea de l'Acer i el Carbó (CECA) es considera el principi de la Unió Europea.

Per a la celebració del Dia d'Europa 2021, el Consell Català del Moviment Europeu, ha redactat una declaració perquè les institucions li donin suport i s'articulin els instruments perquè la ciutadania conegui aquesta declaració. L'Ajuntament de Canyelles se suma a aquesta declaració.

Els valors de la Unió Europea són més actuals i vigents que mai i impliquen el respecte a la dignitat humana, a la llibertat, a la democràcia, a la igualtat i a l’estat de dret, així com el respecte als drets humans i a les minories. Tot plegat, basat en la justícia, el pluralisme, la no discriminació, la tolerància, la solidaritat i la igualtat entre homes i dones. Hem de treballar perquè aquests valors siguin sempre vigents.

CANYELLES DEFENSORA DELS VALORS DE LA UNIÓ EUROPEA

Canyelles és defensora dels valors de la Unió Europea que impliquen el respecte, la lliberat, la democràcia, la igualtat i l'estat de dret entre d'altres.

Des de fa temps forma part del programa Europa amb els Ciutadans , que té per objectiu contribuir a difondre el coneixement sobre la Unió Europea, la seva història i diversitat als ciutadans i impulsar la ciutadania europea alhora que millorar les condicions per a la participació cívica i democràtica a escala de la Unió Europea. Inclou també accions que donin suport a reforçar la memòria històrica i augmentar la participació ciutadana a la UE. 

A més, Canyelles ha estat escollida per liderar el projecte europeu d’agermanament ‘NET-MED. Bridge of Books’.

L’objectiu és promoure l’intercanvi cultural entre els joves dels municipis dels cinc països d’Europa que hi participen.

Trobareu tota la informació al següent enllaç: ‘NET-MED. Bridge of Books’

 

Més informació sobre el Dia d'Europa:

Declaració Dia d'Europa 2021

Consell Català del Moviment Europeu

Unió Europea