El butlletí

Subscriu-te al nostre butlletí per rebre tota l'actualitat de Canyelles al teu correu electrònic.

Si us plau, activeu el javascript per enviar aquest formulari

Canvi d'hora. Aquest dissabte els rellotges s'endarrereixen una hora i entrem a l'horari d'hivern

2021 10 canvihoraLa matinada del dissabte 30 d'octubre al diumenge, 31 d'octubre, els rellotges s'han d'endarrerir una hora perquè entrem en l'horari d'hivern.

Quan siguin les tres de la matinada, caldrà endarrerir les busques fins a les dues de la matinada, amb la qual cosa es guanyarà una hora de son.

Aquest canvi s'aplica el darrer cap de setmana del mes d'octubre, quan es tanca l'horari d'estiu.

La mesura del canvi d'hora busca l'estalvi energètic, ja que l'hora s'adapta al cicle de la llum solar, i es fa a tota la Unió Europea. A partir d'aquest diumenge es farà de dia i es farà fosc més aviat. Es va adoptar per primera vegada durant la primera guerra mundial amb l'objectiu d'estalviar carbó, però a la Unió Europea s'aplica com a normativa des del 1981. El 2011 una directiva europea unificava els dies en què es produïa el canvi horari als països de la UE. Aquests són l'últim diumenge d'octubre per a l'entrada de l'horari d'hivern. I per al d'estiu, l'últim diumenge de març. El canvi d'horari d'estiu a hivern s'aplica l'últim diumenge d'octubre des del 1996, abans es feia al setembre.