El butlletí

Subscriu-te al nostre butlletí per rebre tota l'actualitat de Canyelles al teu correu electrònic.

Please enable the javascript to submit this form

♀ 8 de març. Dia Internacional de les Dones. Canyelles, Cubelles i Olivella ho celebren conjuntament

 

2021 03 08 diadeladonaSota el lema 'No ajudis, implica't', es fa una crida a la corresponsabilitat

Canyelles, Cubelles i Olivella, juntament amb el Consell Comarcal del Garraf, han dissenyat una programació d'activitats conjunta per commemorar el Dia Internacional de la Dona, el 8 de març

A Canyelles, paral·lelament, també tindrà lloc la lectura del MANIFEST Amb el lema “No ajudis, implica’t”, la commemoració gira al voltant de la corresponsabilitat, és a dir la distribució equilibrada, equitativa i funcional de la planificació, l’organització i la realització de les tasques domèstiques, de la cura d’infants i de les persones dependents, dels espais d’educació i del treball remunerat.

En aquest sentit, les diverses activitats reforcen la idea de la importància de la participació responsable de totes les persones del nucli familiar en l’execució de les tasques domèstiques, i del conjunt de necessitats: organització, planificació, ús del temps, etc.

ACTIVITATS A LES ESCOLES

A les escoles dels tres municipis es distribuirà una càpsula en vídeo amb el conte teatralitzat El meu pare és mestressa de casa. I què? a càrrec de l’Aula d’Activitats Teatrals Tracart. Amb aquest conte es proposa que l’alumnat faci un dibuix sobre la corresponsabilitat el mateix 8 de març. Amb tots els dibuixos es farà posteriorment un vídeo posteriorment.

Podeu veure el vídeo a continuació:Per als joves s’ha creat un repte de Tik Tok sobre la corresponsabilitat, que s'ha llençat aquest dilluns 8 de març i estarà actiu fins al 29 de març. Es premiarà la participació amb el sorteig de 3 anelles de llum, amb suport per al mòbil. Igualment, es distribuirà material d’altres campanyes entre les persones participants, que es podrà recollir als espais joves.

MONÒLEG TELEMÀTIC

Diumenge 7 de març, a les 17h  s'ha ofert a tots els ciutadans un monòleg de l’actriu Yolanda Villena Gil, amb la direcció artística de Mònica Muntané.  I un debat posterior amb Alba Garcia, tècnica en Polítiques Públiques d’Igualtat de l’Ajuntament de Sant Feliu, i exdirectora del Programa de Seguretat contra la Violència Masclista de la Generalitat de Catalunya.

El monòleg s'ha pogut seguir en directe al canal de zoom de l’Ajuntament de Cubelles, a través del següent enllaç:

https://us02web.zoom.us/j/86088145552?pwd=dFV6MTJQYkNMbHhibjQxRlJRUTdXZz09 

(Meeting ID: 860 8814 5552. Passcode: 678787)

 


Aquest treball conjunt s’ha desenvolupat en el marc de la Taula d’Igualtat de Canyelles, Cubelles i Olivella, constituïda el passat mes de novembre per incorporar transversalment la perspectiva de gènere, promovent activament la igualtat efectiva de dones i homes. 

LECTURA DEL MANIFEST A CANYELLES

D'altra banda, paral·lelament a Canyelles també tindrà lloc la tradicional Lectura del Manifest Institucional

El podeu descarregar en el següent enllaç: MANIFEST 8 MARÇ 2021

2021 03 08 diadelesdonesprogramacio