fbpx

'Som dones. Ens cuidem'. Taller gratuït per a dones

2018 04 20 tallerdonesSi ets dona i vols millorar la teva salut, apunta't al taller Som dones. Ens cuidem,  que ha organitzat l'Ajuntament de Canyelles amb el suport del SIAD Garraf i el Consell Comarcal del Garraf. Es tracta d'un taller gratuït, que comença el 4 de maig i que consta de sis sessions.

Està especialment adreçat a dones en situació sobrecàrrega emocional. El taller vol ser un espai relacional per millorar la seva salut, des de la cura personal i l'empoderament de les seves protagonistes, les dones.

Les places són limitades. 

Inici: 4 de maig de 2018

Horari: De 9:15 hores a 11:15 hores

Lloc: Sala Multicultural. Canyelles

Informació:Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. o bé al telèfon 93 897 30 11 (Ajuntament de Canyelles)

El taller s'emmarca dins del programa de treball que desenvolupa el SIAD Garraf amb grups de teràpia per tractar  conjuntament temes i situacions comuns entre les dones, des d’una perspectiva de gènere. En aquest sentit, aquest grup Som dones, ens cuidem està en marxa també a altres municipis de la comarca. A través d’aquest grup es vol oferir a les dones un espai de comunicació positiva  per aprendre a viure i conviure amb les experiències de cadascuna.

SIAD GARRAF

El SIAD Garraf (Servei d'Informació i Atenció a la Dona) és un servei que dona resposta a les demandes d'informació i atenció psicològica de les dones, i contribueix a la superació de totes les situacions de desigualtat de gènere

Un total de 158 dones de Canyelles, Cubelles i Olivella van ser ateses al SIAD Garraf, Servei d’informació i Atenció a la Dona, des de gener fins al desembre de l’any passat, amb un total de 656 visites. El SIAD Garraf és un servei format per una advocada i una psicòloga, que dóna resposta a les demandes d’assessorament jurídic i atenció psicològica de les dones, i contribueix a la superació de totes les situacions de desigualtat de gènere.

El servei inclou informació sobre els drets de les dones, orientació a aquelles que presentin una situació de discriminació per raó de gènere sobre les línies de funcionament dels centres i recursos especialitzats, així com assessorament i atenció psicològica especialitzada en violència de gènere.

Pel que fa a l’assessorament jurídic, el servei dóna orientació legal a les dones que ho sol·licitin i que presentin una situació de desigualtat (violència masclista, assetjament, processos de família, etc.), i també informa i assessora persones, ens locals, professionals, entitats i associacions del territori sobre els drets de les dones.

El SIAD també organitza activitats de sensibilització i prevenció de violència masclista adreçades a l’alumnat dels centres educatius. En aquest sentit, al 2017 es van fer diversos tallers a l'IES Pla del Bosc de Canyelles al voltant del Dia Internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones: “Si l’amor és un embolic...pots desembolicar-te!”, per treballar el concepte de l’amor romàntic i “Repensant la masculinitat” i “El pati també és nostre”, per reflexionar sobre els rols d’homes i dones.

Així mateix, es van fer dues xerrades per mares i pares en el marc del Projecte XAM, per treballar temes relacionats amb la corresponsabilitat en l’educació dels fills i filles i es va iniciar la creació d’un projecte de Coeducació per a les escoles de Cubelles, Canyelles i Olivella. Amb aquestes activitats es vol incidir en el canvi cap a una educació en l’equitat, prevenint violències i generant referents positius.

En relació al treball en xarxa entre professionals, l’any passat es va fer la revisió i actualització del Protocol d’atenció a dones víctimes de violència masclista de Canyelles, Cubelles i Olivella amb els diferents agents implicats: Serveis Socials, ABS, MMEE, Policia local i SIAD i es va crear la Comissió de Seguiment.

Per a aquest any està prevista la continuïtat de tots els serveis, així com el desenvolupament del taller Som dones, ens cuidem i d’alguns tallers de prevenció de violència masclista a Canyelles. De la mateixa manera, es crearà la comissió d’igualtat a Olivella, amb la participació de representants dels mossos, agents locals, serveis socials, treballadores socials, metges i el SIAD.

La prestació d’aquests serveis és possible gràcies al suport de l’Institut Català de les Dones i dels ajuntaments de Canyelles, Cubelles i Olivella.