Treball comarcal en l'àmbit de Serveis Socials per valorar les necessitats de la població arran de la Covid-19

2020 11 03 reunioserveissocialscomarcaL'alcaldessa de Canyelles, Rosa Huguet, ha pres part de la reunió telemàtica dels responsables de Serveis Socials de la comarca del Garraf, que ha tingut lloc aquest dimarts al matí.

Una trobada presidida per la consellera comarcal de l'àmbit, Mònica Gallardo, que ha servit per continuar treballant en noves mesures davant la situació de crisi actual i per establir noves estratègies d'actuació.

La reunió, de coordinació i seguiment dels serveis socials als municipis de Canyelles, Cubelles i Olivella, ha servit per  valorar la situació actual i les necessitats de la població arran de la crisi social i econòmica derivada de la Covid-19.

La reunió ha comptat amb la participació de l’alcaldessa de Canyelles, Rosa Huguet; la consellera de serveis socials del Consell Comarcal del Garraf, Mònica Gallardo; la regidora de benestar social de Cubelles, Alexandra Corvillo; i el regidor d’acció social d’Olivella, Jordi Migallón.

Durant la reunió s'ha abordat el funcionament dels nous recursos, tant en l'àmbit dels professionals dels serveis socials com dels recursos econòmics que s'han posat a disposició de la ciutadania. En aquest sentit, es va informar que s’han contractat tres treballadores familiars i tres treballadores socials, que reforçaran els serveis als tres municipis fins al 31 de desembre. Aquestes noves incorporacions permetran augmentar el nombre d'hores d'atenció domiciliària per a persones amb dependència i per a persones amb vulnerabilitat social.

També es va informar de la incorporació d’una tècnica d’igualtat per a l’atenció a les dones a Olivella i de la reactivació del Servei d'Intervenció Socioeducativa (XAM), que treballa amb joves en situació de risc social de Cubelles i Olivella, i que havia quedat inactiu per la pandèmia.

Des de l'inici de la crisi de la Covid-19, el Consell Comarcal del Garraf ha assumit l'atenció d’un 30% més de serveis socials als municipis de Cubelles, Canyelles i Olivella. En aquest sentit la consellera, Mònica Gallardo, afirma que "ara és clau poder continuar donant resposta a les noves necessitats i, de cara als propers mesos, ser capaços de consolidar els recursos provinents d'altres administracions, que ens permetin  l'acompanyament a les persones, fins que no es pugui revertir aquesta situació."