Darrers dies per participar al II Festival Literari Castell de Canyelles

2021 concursliterari cartell copiaLes obres es poden presentar fins al 30 de setembre

Concurs Literari de Gènere Històric i Criminal creat per l’Ajuntament i el Grup de Patrimoni i Cultura de Canyelles

S’ha establert un premi de 1.000 euros per al guanyador de cada categoria (català i castellà)

 

La segona edició del concurs literari de gènere històric i criminal ja està en marxa.  Creat  per l’Ajuntament de Canyelles de la mà del grup de Cultura i Patrimoni del municipi i de l’escriptora Maria Rosa Nogué, aquest premi literari de relat té com a objectiu promoure la creació literària amb referències històriques i locals.

La segona edició del Festival Literari arriba després de l’èxit del primer certamen en què es van presentar un total de 31 obres (16 en català i 15 en castellà). El veredicte del concurs es va fer públic el mes d’octubre passat en una gala en format telemàtic. 

Les vuit obres finalistes s'han recollit en un llibre que es va presentar el Sant Jordi passat.

En aquesta segona edició, s’ha mantingut un premi de 1.000 euros per al guanyador de cada categoria (català i castellà) i una escultura feta especialment per a l’ocasió per l’artista Francesc Barceló. També s’ha establert un accèssit dotat amb 700 euros.

Podeu trobar les bases de participació en el següent enllaç:

BASES PARTICIPACIÓ II FESTIVAL LITERARI CASTELL DE CANYELLES

 

TERMINI DE PRESENTACIÓ

Les obres es podran presentar entre el 3 d’abril de 2021 i el 30 de setembre de 2021.

 

FORMAT I PRESENTACIÓ DE LES OBRES

Els relats hauran de tenir una extensió d’entre 5 i 30 pàgines en format DIN-A4, tipografia Arial cos 11 i interlineat 1,5. Es poden enviar per correu electrònic a : Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la..

Les obres s’han de signar amb un pseudònim i fer-ho constar en el missatge del correu nom, cognoms i telèfon.

PERSONES DESTINATÀRIES

Cada participant podrà presentar només una obra inèdita que no hagi estat presentada en cap altre concurs.

La participació en aquest concurs implica l’acceptació de les  bases. S’entén que els participants autoritzen la reproducció de les seves obres sense abonament de drets.

TEMÀTICA I IDIOMA DEL CONCURS 

La temàtica és lliure i versarà sobre algun fet històric que contingui un conflicte relacionat amb el gènere negre ( crim, robatori, desaparició, investigació de tall detectivesc o policial). Es valorarà especialment que hi hagi alguna referència al Castell de Canyelles i a l’entorn comarcal.

JURAT 

El jurat estarà format per un grup de persones expertes de l’àmbit cultural i artístic i de la literatura encarregades de valorar la qualitat lingüística i narrativa dels originals. Tanmateix, el jurat es reserva el dret de declarar desert el premi si la qualitat dels textos no és prou bona. La decisió del jurat no es podrà apel·lar i no s’atorgarà més d’un premi per participant.

 

PREMIS

S’atorgarà un premi de 1000€ . Hi haurà un premi per al relat en llengua catalana i un altre per al relat en llengua castellana. Es farà entrega d’una escultura de l’artista Francesc Barceló als autors o autores guanyadors del primer premi.

També s’ atorgarà un accèssit de 700€.

BASES DE PARTICIPACIÓ