Oberta la inscripció al primer Festival Literari Castell de Canyelles

2020 04 festivalliterari castell 3 03 webEs crea el primer Concurs Literari de gènere històric i criminal de Canyelles

L'Escriptora Maria Rosa Nogué ens el presenta

Les obres es poden presentar fins al 30 de setembre

BASES DEL CONCURS

OBJECTE

El Primer Concurs Literari de Gènere històric i criminal l’ha creat l’Ajuntament de Canyelles de la mà del grup de patrimoni del municipi i l’escriptora Maria Rosa Nogué. Aquest premi literari de relat té com a objectiu promoure la creació literària amb referències històriques i locals.

TERMINI DE PRESENTACIÓ

Les obres es podran presentar entre el 3 d’abril de 2020 i el 30 de setembre de 2020.

FORMAT I PRESENTACIÓ DE LES OBRES

Els relats hauran de tenir una extensió d’entre 5 i 30 pàgines en format DIN-A4, tipografia Arial cos 11 i interlineat 1,5. Es poden enviar per correu electrònic a : Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.. Les obres s’han de signar amb un pseudònim i fer-ho constar en el missatge del correu nom, cognoms i telèfon.

 

PERSONES DESTINATÀRIES

Cada participant podrà presentar només una obra inèdita que no hagi estat presentada en cap altre concurs.

La participació en aquest concurs implica l’acceptació de les  bases. S’entén que els participants autoritzen la reproducció de les seves obres sense abonament de drets.

 

TEMÀTICA I IDIOMA DEL CONCURS 

La temàtica és lliure i versarà sobre algun fet històric que contingui un conflicte relacionat amb el gènere negre ( crim, robatori, desaparició, investigació de tall detectivesc o policial). Es valorarà especialment que hi hagi alguna referència al Castell de Canyelles i a l’entorn comarcal.

 

JURAT 

El jurat estarà format per un grup de persones expertes de l’àmbit cultural i artístic i de la literatura encarregades de valorar la qualitat lingüística i narrativa dels originals. Tanmateix, el jurat es reserva el dret de declarar desert el premi si la qualitat dels textos no és prou bona. La decisió del jurat no es podrà apel·lar i no s’atorgarà més d’un premi per participant.

 

PREMIS

S’atorgarà un premi de 1000€ . Hi haurà un premi per al relat en llengua catalana i un altre per al relat en llengua castellana. Es farà entrega d’una escultura de l’artista Francesc Barceló als autors o autores guanyadors del primer premi.

També s’ atorgarà un accèssit de 700€.

El premi s’atorgarà durant el mes de novembre en el marc d’una jornada literària, on es celebraran actes relacionats amb la literatura històrica i criminal, durant aquest festival literari es farà l’entrega de premis per part del jurat i autors/es convidats.