fbpx

Canyelles estrena curs escolar amb normalitat

2022 09 05 escolasantnicolauinteriorEl nou curs escolar ha començat amb normalitat a Canyelles.

Els estudis de l'FP Agrària s'ubiquen al Canyelles Espai Natura, la principal novetat de la tornada a l'escola al municipi 

El Consell d'Infants continuarà la seva activitat implementant-se amb el Consell de Joves aquest curs

Al voltant de 700 alumnes inicien aquest setembre el nou curs escolar a Canyelles. El dilluns dia 5 ho han fet els alumnes de l'Escola Sant Nicolau i de la Llar d'Infants Municipal els Patufets. I el dimecres 7 s'inicien els ensenyaments de secundària que ofereix l'Institut Pla del Bosc (ESO, CFGM, PFI i IFE). 

I el pròxim dia 12 de setembre, d'altra banda, comença el curs al Centre de Qualificació Professional d'Artesans l'Artífex.

ESCOLA SANT NICOLAU

El curs comença a l'escola Sant Nicolau amb un total de 347 alumnes. Destaca la implantació del Projecte Educatiu Ambients a P3-P4 i P5, que es va posar en marxa el curs passat. Una nova metodologia d’aprenentatge en entorns estimulants on els infants es poden moure lliurement, escollir i desenvolupar-se d’una forma natural en relació als seus interessos i motivacions. Són espais que respecten la diversitat i que tenen en compte en tot moment el ritme individual de cada infant.

De la mateixa marxa s'implementa l’Innovamat als cursos superiors. Una nova metodologia d’impartir les matemàtiques més vivencial i creativa.

A l'Escola Sant Nicolau, d'altra banda, aquest curs es comença a aplicar progressivament el nou curriculum de la Generalitat de Catalunya i, entre altres accions, s'incorporen dues tardes de treball globalitzat i capses d'aprenentatge.

A tot això cal afegir que ha estat dotada  per part de la Generalitat del SIEI (Suport Intensiu per a l’Escolarització Inclusiva. Els SIEI són dotacions extraordinàries de professionals que s’incorporen a les plantilles d’escoles i instituts com a recursos intensius per atendre els alumnes amb necessitats educatives especials que ho necessitin. El SIEI és un recurs per al centre, que se suma als suports universals i addicionals pera la inclusió.

 

2022 09 05 escolasantnicolau

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

LLAR D’INFANTS MUNICIPAL ELS PATUFETS

La llar d'infants municipal Els Patufets inicia el curs amb 52 alumnes matriculats.

Des de fa dos anys s’han introduït novetats com nous elements de joc i elements de preservació de l'espai de nadons o la introducció d'idiomes en el projecte educatiu.

Una de les principals novetats és la gratuïtat de l'escolarització dels alumnes d'I2 de la Llar d'Infants Municipal Els Patufets.

La Generalitat finança cinc hores d'escolarització diàries durant el curs  i l'Ajuntament de Canyelles assumeix el cost de la sisena hora restant. De la mateixa manera, el Consistori també es fa càrrec del cost del mes de juliol.

D'altra banda, tant a la llar d'infants con a l'escola es reprendrà aquest curs amb total normalitat el cicle de Xerrades en Família que es programen durant tot el curs.

2022 09 05 llarinfants

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

CONSELL D'INFANTS I CONSELL DE JOVES

El Consell d'Infants de Canyelles, creat el curs passat tindrà continuïtat i se seguirà treballant en els projectes que ja estan en marxa, com la creació d'un carril bici que uneixi tots els nuclis educatius del municipi o la creació d'un parc de natura. Enguany, a més, es crearà el Consell de Joves a l'Institut Pla del Bosc, la qual cosa  permetrà la continuació del treball iniciat pels alumnes que el curs passat feien sisè i que ara han passat a 1r d'ESO.

El Consell d'Infants està integrat per alumnes de 5è i 6è de l'Escola Sant Nicolau i es va constituir el febrer de 2022. Des d'aleshores l’Ajuntament de Canyelles i l'Escola Sant Nicolau treballen conjuntament en el funcionament d'aquest nou òrgan de participació ciutadana, que dona veu als més petits i que els permet conèixer com funciona l’Ajuntament i les institucions públiques, promovent els valors del diàleg, la negociació i el treball en equip. Els integrats del Consell d'Infants treballen en temes i propostes concrets, que després es tradueixen en accions a fer al municipi, que s'inclouran en el pressupost municipal. 

 

EDUCACIÓ SECUNDÀRIA-INSTITUT PLA DEL BOSC

FORMACIÓ PROFESSIONAL AL CANYELLES ESPAI NATURA

  • CFGM d'Aprofitament i Conservació del Medi Natural
  • PFI  d'Auxiliar d'Activitats Forestals

Canyelles imparteix des del curs passat el CFGM d'Aprofitament i Conservació del Medi Natural, que enguany s'implementa amb el segon any.

Els estudis s'ubiquen ja aquest setembre al Canyelles Espai Natura (Can Ferrer de Llacunalba), un cop enllestida la primera fase de rehabilitació d'aquest nou equipament, que serà el centre neuràlgic de la Formació Professional Agrària al municipi. Una trentena són les places adjudicades per la Generalitat a aquesta formació que s'imparteix en dos cursos. 

En aquest espai també s'ubiquen a partir d'aquest curs els ensenyaments de PFI  d'Auxiliar d'Activitats Forestals, que Canyelles ofereix des del curs 2020-2021. I que acull una quinzena d'alumnes

La primera fase de rehabilitació de l'espai ja està totalment acabada i es disposa de dos mòduls, taller, laboratori i aules per donar resposta a les necessitats dels alumnes. Tots els espais estan ocupats tant per ús de l'alumnat com de professorat i consergeria.

L'adequació de la masia seguirà amb fases posteriors per acollir noves formacions de grau mitjà i superior. L’objectiu és anar implementant els estudis de la família agrària a altres especialitats com les activitats eqüestres, producció agropecuària, ramaderia i assistència animal, gestió forestal del medi natural, paisatgisme i medi rural, com també i tot un seguit d'activitats I projectes dins l'àmbit de la natura i el medi ambient.

  • IFE Cura d'Animals i Espais Verds

Per tercer any consecutiu, a més,  l’Institut Pla del Bosc acull els estudis d’IFE Cura d'Animals i Espais Verds. Aquests se seguiran impartint aquest curs al local social de Can Dori. S'implanta ja el tercer curs d'aquesta formació que es desenvolupa en quatre anualitats. En total s'hi han matriculat una vintena d'alumnes

2022 09 05 llacunalba

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

EDUCACIÓ SECUNDÀRIA OBLIGATÒRIA-ESO

Pel que fa a l'ESO, l’Institut Pla del Bosc inicia el curs amb uns 200 alumnes matriculats entre els quatre cursos d’ESO.

El Pla del Bosc és un institut de nova creació que va obrir portes el curs 2013-2014 amb dos cursos de 1r d'ESO. Actualment ofereixen els quatre cursos de l'ESO. 

L’ARTÍFEX

L'Artífex, el Centre de Qualificació Professional en Oficis Artesans de Canyelles també posa en marxa el nou curs 2022-2023, amb una àmplia oferta formativa per a nous artesans i tallers per a infants i joves.

Pintura, dibuix i il·lustració, ceràmica, vidre, fang en volums, pintura, costura i puntes de coixí són les propostes per als adults.

I per als infants i joves, l'oferta inclou tallers de pintura, dibuix i elements de Festa Major, vidre, pintura, ceràmica, manualitats creatives i fang en volums.

La matrícula resta oberta i el curs s'inicia el 12 de setembre.

Els cursos que ofereix l’Artífex són de continuïtat anual, i de caràcter professional, on es combina la formació teòrica amb la pràctica, que imparteixen professors especialitzats i amb experiència. Una formació basada en els requisits del Consorci de Comerç, Artesania i Moda de Catalunya (CCAM) perquè aquells que ho desitgin puguin obtenir els certificats de professionalitat. Els alumnes es formen en el coneixement profund de les diferents tècniques de cada disciplina artística, en l’ús dels diversos materials I eines emprades en cada modalitat.