🎉 Santa Magdalena. Homenatge a Marcel Bertran

2021 07 17 marcelbertranCanyelles ret homenatge a la persona de Marcel Bertran, que va ser alcalde de municipi entre el 1962 i el 1979.

Posarà el seu nom a la plaça on hi ha ubicada la Font de les Quintanes.

L'acte té lloc el dissabte 17 de juliol, a les 18h a la Font de les Quintanes

 

 

 

Foto de Marcel Bertran de l'època en què va ser alcalde

Marcel Bertran

Va ser l’alcalde de Canyelles entre el 1962 i el 1979, una època de transició entre l’etapa franquista i la democràcia, durant la qual van esdevenir importants avenços per al municipi. 

 La seva estada al capdavant del govern local va ser molt prolífica i durant el seu mandat es van dur a terme importants obres i infraestructures capdals per al poble de Canyelles.

 Una de les més destacades va ser la portada de l’aigua i la construcció del clavegueram al poble. Va signar l’important conveni amb els propietaris de la finca de Cal Ferrer de Llacunalba per cedir al poble l’aigua que brollava del seu manantial i la seva font per abastir tota la població de Canyelles.

 També va fer possible l’arribada de l’aigua a tres de les fonts més emblemàtiques de Canyelles: la del carrer de la Verge, la de la plaça de l’Ajuntament i la de la del carrer Nou.

 Durant el seu mandat va tenir lloc una altra de les fites més importants de la història del municipi, la construcció de l’escola municipal, que s’inaugurava el 8 de desembre del 1974.

 

En l’àmbit infraestructures, a més, va tirar endavant les obres d’ampliació i explanació del Camí de les Quintanes i va pavimentar tot el centre del nucli urbà, entre altres actuacions destacades.

 

A tot això cal afegir que, en l’àmbit urbanístic, va desenvolupar els plans parcials de Palmeres, Daltmar, Selva Meravelles, les Amèrqiues, Can Xum, l’Eixample, Can Cros, Vora Sitges i la prolongació de l’Avinguda Raval, entre d’altres. 

També va desenvolupar el projecte del nou camp de futbol municipal i va permetre que el poble fes un salt en l’àmbit econòmic, ja que durant el seu mandat van implantar-se al municipi empreses que durant molt anys han donat feina a gran part de la població,  com són Pirotècnica Igual i Henkel.