Fira de Santa Llúcia 2019. Ja queda molt poc per començar a viure la Màgia del Nadal a Canyelles

2019 12 FSLboEl Castell obre les portes a la Fira de Santa Llúcia amb una exposició de Harry Potter i el Bosc de la Il·lusió.

Queda ja molt poc perquè Canyelles s'endinsi plenament en la Màgia del Nadal, amb la 17a edició de la Fira de Santa Llúcia, que té lloc els dies 30 de novembre i 1 de desembre.

Canyelles Capital del Nadal.

Podeu consultar el programa de la Fira de Santa Llúcia 2019 en el següent enllaç:

PROGRAMA DE SANTA LLÚCIA

La Fira de Santa Llúcia, que s'ha convertit en la segona fira de Nadal de Catalunya, es presenta amb un ampli programa d'activitats ple de tradició i novetats. El primer cap de setmana de desembre, els carrers del municipi es tornaran a convertir en un gran mercat de Nadal, amb més de 350 parades, i amb un programa d’actes molt extens, amb més exposicions, més tallers infantils, les tradicionals cantades de nadales, l’Arbre dels Desitjos, la tradicional escudella de Nadal, la Haima del Patge Vibó, la Casa del Pare Noël i les activitats per als més petits a la zona del Pol Nord, el Tió Gegant. 

Novetats

Entre les novetats més destacades d'enguany hi ha l'exposició dedicada al Harry Potter, a l'interior del Castell o el Bosc de la Il·lusió. També destaca novament l'espai que decoren i dissenyen el Grup Dona dedicat al càncer, enguany és el Nadal Blau. 

La Botiga del Nadal, un any després de la seva inauguració, estarà oberta i s'hi podran trobar tots els productes elaborats pels alumnes del Centre de Qualificació Professional en Oficis Artesans de Canyelles, l’Artífex. Són productes artesans de ceràmica, forja, marqueteria i vidre. És el cas de les boles de vidre personalitzades o la  vaixella de la Fira de Santa Llúcia, entre altres objectes del Nadal Canyelles.

Aquesta és només una de les moltes activitats que s’han preparat per a aquesta edició tan especial de Fira de Santa Llúcia. Torna el Concurs de Pintura Ràpida i Dibuix;  hi haurà un castell de focs especial per gentilesa de Pirotècnia Igual; les tradicionals miniatures o el vi calent, entre d’altres.

17 anys d’intens treball 
 

Aquesta edició serveix per consolidar 17 anys de dura feina que han fet possible que la Fira esdevingui un referent al país, superant els 70.000 vistants en l’edició passada i amb una aposta per millorar la qualitat edició rere edició, tant de les parades i els productes que es comercialitzen com de totes les activitats i exposicions que hi tenen lloc durant els dos dies de fira. És una fira viva, que es viu intensament al municipi al llarg de tot l'any. Es un certamen que es va preparant de mica en mica i en què tothom s'implica d'alguna manera.  Destaca, en aquest sentit, l’important paper que han tingut els voluntaris i la implicació del poble en aquests 17 anys. És la fira dels voluntaris, assegura l’alcaldessa, que ha volgut agrair la tasca que fan el més d’un centenar de voluntaris que la fan possible, especialment del Grup Dona i Grup de Savis.

La fira solidària

La solidaritat és un dels pilars de la Fira de Santa Llúcia. A banda del pessebre gegant, solidari amb la Marató de TV3, que es pot visitar al Casal de Canyelles, també hi ha l’acció del Grup Dona a favor d’UNICEF. A més, hi haurà parades del Centre d’Acollida d’Animals de Companyia de la Mancomunitat Penedès-Garraf i diverses entitats locals de defensa dels animals, per promoure l’adopció d’animals.

 Nadal ple d’activitat a Canyelles i Encesa de Llums de Nadal

La Fira de Santa Llúcia és l'acte central de celebració del Nadal a Canyelles, tot i que la màgia comença molt abans, amb l’acte d’encesa dels llums de Nadal, que té lloc el 21 de novembre a les set del vespre. Aquest emotiu acte dona el tret de sortida a unes setmanes plenes d’activitats i celebracions al voltant del Nadal.

Però el Nadal ve farcit d’activitat a Canyelles, com la 9a Nit de l’Esport, el Pessebre Vivent que arriba a l’13a edició.Completen el programa la Missa del Gall i el Quinto de Nadal, i també la 9a Cursa de Sant Silvestre, el Sopar i revetlla de Cap d’Any i la Cavalcada de Reis, que enguany es preveu molt especial