La 17a Fira de Santa Llúcia arriba carregada de màgia

El 30 de novembre i 1 de desembre més de 350 parades, exposicions i activitats diverses omplen els carrers del municipi

La Fira de Santa Llúcia entra al Castell de Canyelles amb una exposició de Harry Potter i el Bosc de la Il·lusió

Canyelles, Capital del Nadal

 

PROGRAMA 17a FIRA DE SANTA LLÚCIA

 

TOTA LA INFORMACIÓ DE SANTA LLÚCIA


La Fira de Santa Llúcia arriba a la seva 17a edició carregada de novetats i activitats per a tota la família i amb la fermesa d’haver-se consolidat com la segona Fira de Nadal de Catalunya, superant els 70.000 visitants. Els dies 30 de novembre i 1 de desembre els carrers del municipi es tornen a convertir en un gran mercat de Nadal, amb més de 350 parades de productes nadalencs, tradicionals, de jardineria, artesania i alimentació i amb un programa d’actes molt extens, amb més exposicions, més tallers infantils, les tradicionals cantades de nadales, l’Arbre dels Desitjos, la tradicional escudella de Nadal de la qual es reparteixen al voltant de10.000 racions, la Haima del Patge Vibó, la Casa del Pare Noel i les activitats per als més petits a la zona del Pol Nord, el Tió Gegant, i per tercer  any, la Botiga del Nadal.
Una Fira que viu tot el poble, que no oblida el seu punt solidari i que inclou moltes novetats i que porta la il•lusió i molts moments entranyables que fan possible que visquem dos dies realment màgics, ha assegurat l’alcaldessa de Canyelles, Rosa Huguet, en la roda de premsa de presentació de la 17a edició de la Fira de Santa Llúcia.

2019 11 18 rdpfsantallucia2019web

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

La Fira entra al Castell (Exposició Harry Potter i Bosc de la Il•lusió)
Entre les principals novetats d’enguany destaca que la Fira de Santa Llúcia entra, per primera vegada, al Castell de Canyelles. I ho fa per acollir dues exposicions molt especials, una dedicada a Harry Potter, a l’interior de l’edifici; i una altra dedicada als personatges de Disney (El Bosc de la Il•lusió) als jardins. S’han recreat sis escenes diferents de les pel•lícules de Harry Potter al Castell de Canyelles. És una recreació petita, feta amb il•lusió, en què hem cuidat els detalls, explica Lluís Amaré, creador d’aquest espai.

2019 11 18 rdpsantalluciaharry

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

També s’intensifica la presència de l’Artífex a la Fira, amb una mostra d’oficis artesans i amb tallers infantils, durant els dos dies de fira.  S’incorporen, a més, al programa diverses actuacions musicals del grup de jazz Rail Band i també actuacions de ball dels grups locals. En aquesta edició també s’estrena l’exposició del Nadal Blau, dedicada a tenir cura del planeta; i torna la Caseta de la Xocolata Belga, i l’espectacle Moments d’Art, que barreja la pintura, la música i l’art. I s’inaugura un nou monument dedicat als balls populars de Canyelles, en aquest cas dedicat als Nans Grans, una obra de l’escultor Virgilio Serana. Moments molt especials seran els que es preveuen el dissabte al migdia, en l’acte de lliurament dels tions als nadons que han nascut el darrer any a Canyelles; o diumenge al migdia quan es proclamin els escudellaires d’honor d’enguany de la Fira.

També molt important és la incoporació de noves zones d’aparcament, fins a dotze; i l’ampliació del servei d’autobusos gratuïts a la línia de Sitges i Sant Pere de Ribes. A tot això cal afegir la creació de l’Espai Tranquil, un espai adreçat a infants amb Sensibilitat Sensorial. Un espai sense soroll, ubicat al mateix Ajuntament, apte perquè els infants puguin fer una desconnexió momentània acompanyats d’un familiar.


17 anys d’intens treball
 Una edició que culmina 17 anys de dura feina que han fet possible que la Fira esdevingui un referent al país, i amb una aposta clara per millorar la qualitat edició rere edició, tant de les parades i els productes que es comercialitzen com de totes les activitats i exposicions que hi tenen lloc durant els dos dies de fira. És una fira viva, que creix any rere any gràcies a la implicació de tots els canyellencs i dels voluntaris. Hem d’agrair a tot el poble l’esforç que fa, perquè més enllà de l’àmbit del comerç i el consum, la fira dona beneficis al poble en l’àmbit de vida. La gent de Canyelles, els voluntaris, els treballadors... i especialment el Grup Dona, tothom fa un gran esforç perquè aquesta Fira sigui tan especial, ha assegurat l’alcaldessa Rosa Huguet.

2018 12 02 molta gent

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Una Fira que torna a posar el límit per motius de seguretat en les 350 parades aproximadament, i que es veu obligada, per aquest motiu, a rebutjar al voltant de 1.200 peticions.

La fira solidària
La solidaritat és un dels pilars de la Fira de Santa Llúcia. A banda del pessebre gegant, solidari , que es pot visitar al Casal de Canyelles, també hi ha l’acció del Grup Dona a favor d’UNICEF o l’exposició del Nadal Blau, dedicat al planetar.  A més, hi haurà novament el Carrer dels Peluts, amb parades del Centre d’Acollida d’Animals  Companyia de la Mancomunitat Penedès-Garraf i diverses entitats locals de defensa dels animals, per promoure l’adopció d’animals.

Més zones d’aparcament
En aquesta aposta per la millora de la qualitat, la fira ha incrementa en cada edició el nombre de places d’aparcament. Hi haurà fins a 12 zones d’aparcament per permetre l’arribada dels visitants.

Cal destacar, en aquest sentit, que hi haurà places especials per a persones amb mobilitat reduïda, al lateral de la carretera C-15Z.

2019 12 FSL planol accessos

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Autobusos  gratuïts des de Vilanova i Vilafranca i també des de Sitges i Sant Pere de Ribes
Això no obstant, per facilitar l’arribada a la Fira, l’Ajuntament de Canyelles posa en marxa, novament, un servei d’autobusos gratuïts des de Vilanova i la Geltrú i Vilafranca del Penedès, que funcionarà durant els dos dies de Fira. Les sortides són des de l’estació d’autobusos de Vilafranca del Penedès i des de l’estació de ferrocarril de Vilanova i la Geltrú. Les sortides es fan cada dues hores.

En aquesta edició, a més, s’hi incorpora un nou servei gratuït des de Sitges (Can Robert) i Sant Pere de Ribes (Plaça de Catalunya).

2019 12 FSL horari autobus

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Fira Cardioprotegida
I una altra de les apostes és que Santa Llúcia sigui una fira cardioprotegida. Canyelles, novament, disposa de dispositius de desfibril•lació que estaran a disposició dels agents municipals i dels serveis d’emergència durant els dos dies de Fira de Santa Llúcia.