fbpx

L'Artífex estrena curs a la nova seu

2017 09 13 presentaciocursartifexL’Artífex, el Centre de Qualificació Professional en Oficis Artesans de Canyelles, posa en marxa aquest dilluns 18 de setembre el nou curs escolar, el quart, amb noves propostes formatives i amb l’estrena de la nova seu, un cop acabades les obres. L’edifici de l’antic Ajuntament està totalment  rehabilitat i des d'aquest dilluns acull els nous alumnes. L’espai s’ha reconvertit en aules i tallers per oferir la formació teòrica i també pràctica. L’edifici també acollirà la Botiga del Nadal, que s’inaugurarà en la 15a edició de la Fira de Santa Llúcia i que estarà oberta durant tot l’any per vendre els productes artesans que es facin a l’escola d’oficis.

Presentació del curs

L'alcaldessa de Canyelles, Rosa Huguet, donava aquest dimecres passat la benvinguda als alumnes en un acte de presentació del curs, celebrat a l'Ajuntament. L'alcaldessa recordava que la nova seu és només el principi de la nova etapa que inicia l'Artífex, que ha de seguir creixent. Una aposta, i una oportunitat per formar-se i per crear ocupació, deia, i apuntava que l'oferta formativa del s'anirà ampliant amb noves propostes al llarg del curs.

Nou edifici

La reforma de l’edifici s’ha finançat en gran part gràcies a subvencions procedents de la Diputació de Barcelona. Les obres s’han fet el darrer hivern i han tingut una durada d’uns sis mesos. La nova seu disposa de dues aules taller, una dedicada a la ceràmica i el vidre; i l’altra a la pintura. També té un despatx, un magatzem i l’espai dedicat a la Botiga del Nadal. Estem molt satisfets de les noves instal•lacions, ha explicat l’alcaldessa Rosa Huguet, en roda de premsa aquest dimecres. L’Ajuntament vell estava en desús i ara és un espai magnífic, adient per al nostre projecte de formació i ocupació, com és l’Artífex. És una oportunitat perquè joves i grans puguin entrar per primera vegada, o bé continuar, al món laboral. És una aposta del municipi per crear ocupació i fer-ho en l’àmbit dels antics oficis i l’artesania. És un centre i un projecte únic a la comarca.

2017 09 08 interiorartifex22017 09 08 interiorartifex3

El centre funciona des de fa tres anys en diversos espais del municipi. I ara estrena la seu definitiva, l’antic Ajuntament. Aquesta acollirà de moment, només les classes teòriques, tot i que progressivament també s’hi faran les pràctiques, un cop l’edifici s’acabi de dotar amb l’equipament i maquinària necessaris.

Aposta per la formació i l’ocupació

Els curs passat es va oferir formació en ceràmica, vidre i pintura. I alguns dels alumnes ja han obtingut el carnet d’artesà que els acredita com a professionals, després d’haver completat la formació requerida pel Consorci de Comerç, Artesania i Moda de Catalunya. Aquest carnet ja els permet iniciar una activitat empresarial i participar a fires per vendre els seus productes. El carnet és un requisit indispensable per poder-ho fer. És per això que l’Artífex no només està pensant per a nous aprenents d’oficis, sinó que també està obert a persones que ja tenen l’ofici però que no tenen l’homologació corresponent per poder-la desenvolupar. Després de tres anys de funcionament, la nostra aposta per la formació i l’ocupació comença a tenir els seus fruits, tot i que és un projecte de llarg recorregut i que hem hagut de superar molts entrebancs de tipus administratius, afegeix Rosa Huguet. Així, a banda de les noves acreditacions d’artesans, també està en ple creixement la demanda a nivell internacional de les boles de vidre de Nadal que fan els alumnes de l’Artífex.

2017 09 09 interiorartifex2017 09 08 interiorartifex4

L’Artífex és una de les principals apostes de l’Ajuntament de Canyelles per promoure la formació i l’ocupació al municipi, i fer-ho en un àmbit concret, el de l’artesania i els oficis antics. L’objectiu és formar gent aturada en aquests antics oficis com la forja, la ceràmica, la fusta, el vidre o la pintura perquè obtinguin una qualificació professional i puguin iniciar els seus propis projectes empresarials. Aquests, en un primer moment, podrien formar part d’una nova associació o cooperativa que ajudés a vendre els productes creats a Artífex, a vinculada al projecte Nadal Canyelles, una marca pròpia creada per comercialitzar aquests productes artesans, i en el qual s’inclou la nova botiga. De fet, els artesans i els productes creats a l’Artífex dins del programa Nadal Canyelles són presents en fires internacionals dedicades al Nadal com la de Düsseldorf, Frankfurt, Perpinyà o Pisa, entre d’altres.  

Nou curs amb noves propostes

Aquest mes de setembre s’inicia el nou curs 2017-2018, el quart. De moment, s’ofereixen cursos de primer, segon i tercer nivell. Fins ara s’ofereix formació de vidre, ceràmica i pintura, tot i que al llarg del curs s’hi incorporaran altres formacions com la de marqueteria, joieria i altres especialitats, a banda dels cursos monogràfics.

El nou curs es posa en marxa aquest dilluns 18 de setembre amb classes de ceràmica, vidre i pintura. Són cursos que integren una part formativa teòrica, tot i que essencialment són pràctics.

La matrícula és oberta. Podeu trobar la fitxa d'inscripció en aquest enllaç.

També trobareu les característiques dels cursos en aquest enllaç.

I també el document d'alta de soci/a en aquest enllaç.

Per a més informació i inscripcions, us podeu adreçat a l'OAC de l'Ajuntament de Canyelles o bé al correu Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

2017 09 08 interiorartifex62017 09 08 interiorartifex7