fbpx

Encara és oberta la inscripció al nou curs de marqueteria a l'Artífex. Apunta-t'hi. Inscripció oberta fins al 9 de febrer

2018 02 08 noucursmarqueteriaEncara és oberta la inscripció per al nou curs monogràfic de marquetera es posa en marxa a l’Artífex, el Centre de Qualificació Professional en Oficis Artesans de Canyelles. Després de la bona acollida de la primera edició que es va fer a la tardor, s’obre ara la inscripció per a un segon curs, que començarà el 13 de febrer. Les inscripcions són obertes i es posen fer fins al divendres 9 de febrer. El curs es farà del 13 de febrer al 15 de maig i s’impartirà els dimarts, de dos quarts de sis de la tarda a dos quarts de vuit del vespre, a la seu de l’Artífex. Les classes aniran novament a càrrec de Lluís Aranda, un reconegut professional artesà de l’orfebreria.

Les places per al curs de marqueteria són limitades, de dos a sis alumnes. Per a més informació i inscripcions, cal adreçar-se a l’OAC de l’Ajuntament de Canyelles (presencialment o a través del telèfon 93 897 30 11), o bé al correu Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la., fins al divendres 9 de febrer.

Trobareu el full d'inscripció en el següent enllaç:

Inscripció al curs monogràfic de marqueteria

La marquetera és una de les noves propostes formatives que s’han incorporat aquest curs al projecte educatiu de l’Artífex. El format del curs és trimestral i després de l’èxit de la primera edició, ara se n’ha plantejat una segona. Juntament amb la marqueteria, l’Artífex acull aquest curs també formació de vidre, ceràmica i pintura. L’objectiu és anar incorporant noves disciplines com la joiera o l’art floral. En tots els casos són classes que integren una part formativa i una teòrica, tot i que essencialment són pràctics.

2018 01 30 marqueteriaartifex

L’Artífex, aposta per la formació i l’ocupació

L’Artífex és una de les principals apostes de l’Ajuntament de Canyelles per promoure la formació i l’ocupació al municipi, i fer-ho en un àmbit concret, el de l’artesania i els oficis antics. L’objectiu és formar persones en aquests antics oficis com la forja, la ceràmica, la fusta, el vidre o la pintura perquè obtinguin una qualificació professional i puguin iniciar els seus propis projectes empresarials. Aquests, en un primer moment, podrien formar part d’una nova associació o cooperativa, que ajudés a vendre els productes creats a l’Artífex, vinculada al projecte Nadal Canyelles. Aquesta és una marca pròpia creada per comercialitzar aquests productes artesans, que també es poden adquirir a través de la Botiga del Nadal de Canyelles.

Alguns dels alumnes de l’Artífex ja han obtingut el carnet d’artesà que els acredita com a professionals, després d’haver completat la formació requerida pel Consorci de Comerç, Artesania i Moda de Catalunya. Aquest carnet ja els permet iniciar una nova activitat empresarial i participar a fires per vendre els seus productes. És per aquest motiu que l’Artífex no només està pensat per a nous aprenents d’oficis, sinó que també està obert a persones que ja tenen l’ofici però que no tenen l’homologació corresponent per poder-lo desenvolupar.

Trobareu el calendari de cursos de l'Artífex en el següent enllaç:

Calendari l'Artífex