Oberta la inscripció al nou curs de Marqueteria a l'Artífex

2017 09 08 interiorartifex6L’Artífex, el Centre de Qualificació Professional en Oficis Artesans de Canyelles, posa en marxa  un nou curs monogràfic de Marqueteria. Les inscripcions ja es poden fer a partir d’aquest dilluns 2 d’octubre i fins al divendres 13 d’octubre. El curs començarà el dia 18 d’octubre i acabarà el 13 de desembre, i s’impartirà els dimecres, de dos quarts de sis de la tarda a dos quarts de vuit del vespre, a la seu de l’Artífex. El professor que impartirà les classes és Lluís Aranda, un reconegut professional de l’orfebreria.

Les places per al curs de marqueteria són limitades. Per a més informació i inscripcions, us podeu adreçar a l’OAC de l’Ajuntament de Canyelles (presencialment o a través del telèfon 93 897 30 11), o bé al correu Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la..

Podeu trobar la inscripció en aquest enllaç.

La marqueteria és una de les noves propostes formatives que s’incorporen aquest curs al projecte educatiu de l’Artífex, com ja s’havia anunciat.  El nou curs escolar es va posar en marxa el 18 de setembre i ofereix formació de vidre, ceràmica i pintura. Oferta a la qual ara se suma la marqueteria, amb l’objectiu que al llarg del curs s’hi incorporin altres formacions com la joieria. En tots els casos són classes que integren una part formativa i una teòrica, tot i que essencialment són pràctics.

Aposta per la formació i l’ocupació

L’Artífex és una de les principals apostes de l’Ajuntament de Canyelles per promoure la formació i l’ocupació al municipi, i fer-ho en un àmbit concret, el de l’artesania i els oficis antics. L’objectiu és formar gent aturada en aquests antics oficis com la forja, la ceràmica, la fusta, el vidre o la pintura perquè obtinguin una qualificació professional i puguin iniciar els seus propis projectes empresarials. Aquests, en un primer moment, podrien formar part d’una nova associació o cooperativa que ajudés a vendre els productes creats a Artífex, a vinculada al projecte Nadal Canyelles, una marca pròpia creada per comercialitzar aquests productes artesans, i en el qual s’inclou la nova botiga. De fet, els artesans i els productes creats a l’Artífex dins del programa Nadal Canyelles són presents en fires internacionals dedicades al Nadal com la de Düsseldorf, Frankfurt, Perpinyà o Pisa, entre d’altres.

Els curs passat es va oferir formació en ceràmica, vidre i pintura. I alguns dels alumnes ja han obtingut el carnet d’artesà que els acredita com a professionals, després d’haver completat la formació requerida pel Consorci de Comerç, Artesania i Moda de Catalunya. Aquest carnet ja els permet iniciar una activitat empresarial i participar a fires per vendre els seus productes. El carnet és un requisit indispensable per poder-ho fer. És per això que l’Artífex no només està pensant per a nous aprenents d’oficis, sinó que també està obert a persones que ja tenen l’ofici però que no tenen l’homologació corresponent per poder-la desenvolupar. Després de tres anys de funcionament, la nostra aposta per la formació i l’ocupació comença a tenir els seus fruits, tot i que és un projecte de llarg recorregut i que hem hagut de superar molts entrebancs de tipus administratius, afegeix Rosa Huguet. Així, a banda de les noves acreditacions d’artesans, també està en ple creixement la demanda a nivell internacional de les boles de vidre de Nadal que fan els alumnes de l’Artífex.

L’Escola, a més, inicia una nova etapa aquest curs amb l’estrena de la nova seu, que ha de servir perquè segueixi creixent.  L’Artífex, en aquest sentit, és una aposta, i una oportunitat per formar-se i per crear ocupació, deia l’alcaldessa en la presentació del nou curs, recalcant que l’oferta formativa s'anirà ampliant amb noves propostes al llarg del curs.