5 de juny. Dia Internacional del Medi Ambient. 'És el nostre moment'

2021 06 05 diamundialmediambientCanyelles se suma a la celebració del Dia Internacional del Medi Ambient, que té lloc el 5 de juny.

Enguany amb el lema És el nostre moment

El Dia Mundial del Medi Ambient  és el principal vehicle de les Nacions Unides per fomentar la sensibilització i l'acció en l'àmbit mundial per a la protecció del medi ambient.

 

Celebrat per primera vegada el 1974, ha estat una campanya insígnia per a la sensibilització sobre les noves qüestions ambientals de la contaminació de la mar i l'escalfament global, el consum sostenible i els delictes contra la natura.

 

ÉS EL NOSTRE MOMENT

Cada any té un tema central. És el nostre moment és el del 2021. Un eslògan que les grans corporacions, ONG, comunitats, governs i celebritats de tot el món adopten per promoure causes ambientals.

El missatge que vol transmetre en aquesta edició és el següent: "No podem tornar el temps enrere. Però podem conrear arbres, renaturalitzar les nostres ciutats, repoblar els nostres jardins amb espècies silvestres, canviar les nostres dietes i netejar rius i costes. Som la generació que pot fer les paus amb la natura.

És la nostra última oportunitat per corregir el rumb: prevenir la catàstrofe climàtica, aturar la creixent onada de contaminació i deixalles, i frenar la pèrdua de biodiversitat.

Tu també pots protegir el que queda i reparar el que ha estat danyat.

Siguem actius, no ansiosos. Siguem audaços, no tímids.

És el nostre moment. És el teu moment."

 

El Dia Mundial del 'Medi Ambient 2021, organitzat per Pakistan, marcarà l'inici del Decenni de les Nacions Unides sobre la Restauració dels Ecosistemes.

Us podeu unir a les xarxes amb les etiquetes  #GENERACIÓRESTAURACIÓ

Més informació:

DEPARTAMENT MEDI AMBIENT GENERALITAT DE CATALUNYA

ONU