Canyelles s'adhereix al programa Biosphere Tourism en el marc del seu compromís per la sostenibilitat

2019 03 12 biosphereadhesiowebEls distintius Biosphere de sostenibilitat els impulsen la Diputació de Barcelona, la Cambra de Comerç i l'Institut de Turisme Responsable.

L'objectiu és implementar una gestió més sostenible i bones pràctiques per al desenvolupament del turisme sostenible

Canyelles referma la seva implicació com a municipi sostenible i ha iniciat el procés per aconseguir el distintiu de Compromís per la Sostenibilitat Biosphere, impulsat per la Diputació de Barcelona, la Cambra de Comerç de Barcelona i l’Institut de Turisme Responsable. Es tracta d’un programa  que té com a principal finalitat implementar una gestió més sostenible en tots els agents d’una destinació turística. L’objectiu és promoure les bones pràctiques en gestió sostenible en gestió sostenible i el seu reconeixement a través d’un distintiu, pel desenvolupament del turisme sostenible des d’una perspectiva integral i el treball col•lectiu

 Els tres organismes han impulsat una metodologia per garantir la qualitat i sostenibilitat dels serveis turístics d’una destinació, públics, i privats. Són uns requeriments per als establiments, entitats i administracions perquè puguin desenvolupar codis i actituds i codis respectuosos amb el medi ambient. Aquesta metodologia permet adquirir unes habilitats suficients per a la gestió sostenible d’aquests serveis turístics, en estreta relació amb els diferents serveis turístics de la destinació. Com a resultat d’aquesta implantació voluntària, les empreses, serveis turístics i destinacions que hi participen obtenen el distintiu de Compromís per la Sostenibilitat Biosphere.

La certificació implica assumir els principis de gestió sostenible, desenvolupament econòmic i social, conservació i millora del patrimoni cultural, conservació ambiental, qualitat i seguretat i implicació del visitant.

Ferm compromís amb el medi ambient

Canyelles en el seu ferm compromís per la sostenibilitat i per defensar els valors mediambientals i naturals del seu terme inicia el procés per aconseguir el distintiu Biosphere. En aquest sentit, l’aposta de Canyelles és per la de ser una destinació turística adreçada especialment a un turisme familiar, esportiu i de natura, tenint en compte el gran valor que té el seu entorn natural, en estar situada en un punt estratègic entre els espais naturals del parcs del Garraf, Foix i Olèrdola. Precisament tenir cura i protegir aquest espai natural és una de les premisses del municipi. Té en marxa diversos projectes de protecció del medi natural i al llarg de tot l’any duu a terme diverses accions per tenir cura i protegir el medi ambient i l’entorn, ja que és una de les prioritats del govern de Canyelles.

2019 13 01 diaarbre5web

2018 06 02 letscleanupweb

Aquestes accions l’han dut, per exemple, a aconseguir el distintiu de Vila Florida, un reconeixement al compromís de l’Ajuntament tenir cura del medi ambient i el seu entorn i amb la gestió de residus i reciclatge. Amb aquest objectiu, precisament, està en marxa el Grup Natura, una comissió especial en què prenen part diverses entitats i associacions del municipi que treballen en aquest àmbit, com també tècnics municipals, per impulsar accions i iniciatives de protecció, recuperació i respecte del medi ambient i l’entorn natural del municipi. A tot això cal afegir l’adhesió al Pacte Europeu de l’Energia, el projecte de recuperació de basses i punts naturals d’aigual, l’especial atenció i neteja de franges forestals i accions de prevenció d’incendis, programes de suport a la cria d’orenetes, òlibes i rat penats, entre d’altres.

Casa de la Natura

2019 02 18 calferrerllacunalba

 

 

 

 

 

 

I un dels grans projectes que Canyelles té en marxa és el de Casa de la Natura, que ha de transformar la històrica masia de Cal Ferrer de Llacunalba en un espai viu dedicat a difondre i impulsar els valors de la natura, l’art i la cultura. Aquest  serà un espai obert a tothom que promogui la cooperació i l’intercanvi de coneixements. Serà una portada d’entrada als espais naturals. Serà, a més, una extensió del Centre de Qualificació Professional en Oficis Artesans, Artífex, ja que acollirà tallers de creació, tècnics artesanals i ecodisseny, entre altres disciplines. Disposarà, a més, d’una aula verda, un espai multidisciplinari per a conferències, xerrades, cursos i jornades formatives; I un espai per a artistes i pintors, entre altres aspectes.

 

Canyelles és el teu mirall


Canyelles és el teu mirall residusD’altra banda, Canyelles té en marxa la campanya de civisme Canyelles és el teu mirall que vol conscienciar tothom de la necessitat de mantenir neta la vila i de promoure una actitud responsable. En aquest sentit, s’aposta per una tinença responsable d’animals domèstics, per promoure el bon ús i gestió dels residus i de la recollida selectiva (cal recordar que Canyelles té en marxa un servei de recollida de restes vegetals i de voluminosos gratuït i a domicili) per evitar els abocadors incontrolats i fomentar l’ús de la deixalleria i de les bonificacions que té el seu ús. La campanya també fa incidència en promoure la conducció respectuosa i en evitar conductes incíviques i grafits que embruten el municipi.