Canyelles renova el distintiu Biosphere pel seu compromís amb la sostenibilitat

2021 05 26 distintiubiosphereCanyelles ha renovat el distintiu Biosphere pel Compromís per a la Sostenibilitat.

Un reconeixement a la feina feta per unes bones pràctiques en gestió sostenible en l'àmbit turístic.

L'alcaldessa de Canyelles ha estat l'encarregada de recollir el distintiu, que s'ha lliurat aquest dimecres al Club Nàutic de Vilanova.

L'aposta de Canyelles per la sostenibilitat és clara, amb iniciatives com la creació de punts de recàrrega de vehicles elèctrics, l'ús de calderes de biomassa o l'enllumenat sostenible, entre altres iniciatives.

L'alcaldessa de Canyelles, Rosa Huguet,  ha estat l'encarregada de recollir aquest dimecres el distintiu  Biosphere de compromís de Sostenibilitat que s'ha atorgat a Canyelles, en un acte que s'ha fet al Club Nàutic de Vilanova i la Geltrú. Durant l'acte,  han pres part la delegada de Turisme de la Diputació de Barcelona, Abigail Garrido, i l'alcaldessa de Canyelles, també presidenta de Node Garraf. S'han lliurat els distintius a un total de 60 empreses i entitats de la comarca, entre les quals es troben càmpings, restaurants, oficines de turisme, empreses d'activitats, gremis, platges, ajuntamentsm etc.

Aquests guardons Biosphere, els impulsa la Diputació de Barcelona, la Cambra de Comerç de Barcelona, l’Institut de Turisme Responsable i Node Garraf, com a ens gestor al Garrraf. 

El programa Biosphere té com a principal finalitat implementar una gestió més sostenible en tots els agents d’una destinació turística. L’objectiu és promoure les bones pràctiques en gestió sostenible i el seu reconeixement a través d’un distintiu, pel desenvolupament del turisme sostenible des d’una perspectiva integral i de treball col•lectiu. Els sistema certifica les bones pràctiques de turisme sostenible de les empreses i serveis turístics de la província sota els 17 objectius de desenvolupament sostenible de l'ONU.

QUALITAT I SOSTENIBILITAT

Els organismes promotors han impulsat una metodologia per garantir la qualitat i sostenibilitat dels serveis turístics d’una destinació, públics, i privats. Són uns requeriments per als establiments, entitats i administracions perquè puguin desenvolupar codis i actituds respectuosos amb el medi ambient. Aquesta metodologia permet adquirir unes habilitats suficients per a la gestió sostenible d’aquests serveis turístics, en estreta relació amb els diferents serveis turístics de la destinació. Com a resultat d’aquesta implantació voluntària, les empreses, serveis turístics i destinacions que hi participen obtenen el distintiu de Compromís per la Sostenibilitat Biosphere.

La certificació implica assumir els principis de gestió sostenible, desenvolupament econòmic i social, conservació i millora del patrimoni cultural, conservació ambiental, qualitat i seguretat i implicació del visitant.

COMPROMÍS DE CANYELLES AMB LA SOSTENIBILITAT

La implicació i el compromís de Canyelles amb la sostenibilitat és ferm. A banda de la implementació dels dos punts de recàrrega de vehicles elèctrics de què ja disposa, també projecta l'ús de calderes de biomassa i està renovant tot l'enllumenat públic, a un sistema led més eficient i sostenible, per exemple. A més, entre els projectes que Canyelles té en marxa és la creació de marquesines solars per als aparcaments públics, per exemple.

El reconeixement de Canyelles amb el distintiu Biosphere és un pas més en aquest compromís del municipi, que impulsa de manera activa polítiques de protecció del medi ambient i l'entorn natural, especialment tenint en compte que es troba a cavall dels espais naturals d'Olèrdola, el Foix i Garraf. En aquest sentit, en l'àmbit turístic, Canyelles fa la seva aposta per un turisme familiar, esportiu i de natura.

Logo20Biosphere Commited entity2028129