Dia Mundial del Reciclatge. 17 de maig

2021 05 17 Diareciclatgecartell copiaL'Ajuntament de Canyelles se suma al Dia Mundial del Reciclatge, que té lloc el 17 de maig 

L’objectiu d’aquest dia és recordar l’estratègia de Reduir, Reutilitzar i Reciclar, que busca reorientar el comportament de tots els ciutadans per millorar el medi ambient, ja que cada cop que reciclem evitem l’acumulació de recursos naturals i allargant la vida útil dels materials. Alhora, estalviem recursos naturals, matèries primeres i energia.

A través del reciclatge, els residus esdevenen recursos si els recuperem mitjançant el sistema de recollida selectiva que s’ha instaurat des de fa anys a Canyelles, com a la resta de municiopis catalans.

 

L'ESTRATÈGIA DE LES TRES 'R' DEL RECICLATGE

Estratègia per tenir cura del medi ambient, específicament per reduir el volum de residus o brossa generada. Les 3R ajuden a generar menys escombraries, a estalviar i a ser un consumidor més responsable. 

Reduir 

Hem d’intentar reduir o simplificar el consum dels productes directes, és a dir, de tots aquells que es compren i es consumeixen, ja que tenen una relació directa amb les deixalles. 

Reutilitzar 

Ens estem referint a poder tornar a utilitzar les coses. A donar-los la major utilitat possible abans que arribi l’hora de desfer-nos-en i així, disminuir el volum d’escombraries. Aquesta tasca sol ser la que menys atenció rep i és una de les més importants. Per exemple, quan vagis a fer la compra porta un carro o bosses reutilitzables. 

Reciclar 

L’última de les tasques és la de reciclar, que consisteix a sotmetre materials usats o deixalles a un procés de transformació o aprofitament perquè puguin ser novament utilitzats. 

 

ON VA CADA RESIDU PER SER RECICLAT?

2021 05 17 diarecilatgeresidus

 

Contenidor gris – restes: 

Destinat a aquells residus que no tenen cabuda en cap altre contenidor de reciclatge i que, per tant, no poden reaprofitar-se de la mateixa manera que altres materials com el vidre, el plàstic o el paper. 

 Contenidor marró – orgànic: 

És on van les restes de menjar, bosses d’infusions i paper amb residus d’aliments. Les bosses d’aquest contenidor han de ser especial per a orgànics. 

 Contenidor verd – vidre: 

 Al contenidor verd s’han de llençar els vidres. 

 Contenidor groc – envasos: 

 Al contenidor groc van els envasos lleugers de plàstic i alumini. 

 Contenidor blau – paper: 

 Els papers nets i els cartrons s’han de llençar al contenidor blau. 

 

DEIXALLERIA MUNICIPAL DE CANYELLES

Hi ha alguns productes que no encaixen amb cap dels contenidors anteriorment esmentats. Aquests han de depositar-se a la Deixalleria Municipal. 

Alguns exemplex: auriculars, bombetes de baix consum, cassoles velles, càpsules de cafè, mòbils, joguines, etc. Sobretot, recorda que l’oli que sobra després de fregir quelcom s’ha de guardar en un pot i, quan estigui ple, llençar-lo als contenidors específics per a oli, que es troben a la deixalleria. 

La deixalleria municipal de Canyelles està al teu servei.

Fins al 14 de juny, funciona en horari d'hivern:

  • Dilluns, dissabtes i diumenges de 9h a 14h.
  • Dimecres de 9h a 14h i de 17h a 20h.

Pots rebre importants bonificacions pel seu ús.

L'Ajuntament de Canyelles també posa al teu abast:

-Servei gratuït de recollida de restes vegetals a domicili.

  • Demana la saca a la deixalleria.
  • Truca l'Ajuntament per demanar la recollida (93 897 30 11)

-Servei gratuït de recollida de voluminosos

  • Cal demanar-la prèviament a l'Ajuntament (93 897 30 11)
  • Es fa dilluns al matí previ avís a l'Ajuntament.
  • S'han de deixar a la vorera diumenge (tarda-vespre) sense envair la calçada