L'Ajuntament de Canyelles posa en marxa el pla de seguretat i prevenció d'incendis forestals de la campanya d'estiu

2019 06 ADFcanyelles2L’Ajuntament de Canyelles posa en marxa el pla de seguretat i prevenció d’incendis forestals de la campanya d'estiu, coordinat amb els Guàrdies Municipals de Canyelles, l'ADF i els Cossos de Seguretat, coincidint amb l’inici del Pla de Vigilància d’Incendis de la Diputació de Barcelona. 

 

La Diputació de Barcelona, en col·laboració amb els ajuntaments i les agrupacions de defensa forestal (ADF), desenvolupa el Pla d'Informació i Vigilància contra els Incendis Forestals (PVI). Desplega un total de 259 persones durant la campanya d'estiu, en marxa del 14 de juny al 30 d'agost, per prevenir incendis forestals en les 475.502 hectàrees forestals de la província de Barcelona. El dispositiu s'inicia amb la col·laboració de 269 ajuntaments, entre els quals el de Canyelles, 124 agrupacions de defensa forestal (entre les quals l'ADF Garraf amb seu a Canyelles), nou federacions d'agrupacions de defensa forestal (entre les quals la Federació d'ADF del Penedès-Garraf) i altres administracions com els Agents Rurals i la Direcció General de Prevenció, Extinció d'Incendis i Salvaments.

El pla inclou un conjunt d'accions informatives, dissuasives i d'anticipació dirigides als usuaris de les gairebé 500.000 hectàrees de bosc que abasta la demarcació de Barcelona, davant de conductes de risc de perill d'incendi. Unes accions que deenvolupen informadors, guaites i operadors, amb un pressupost global de 2,27 milions d'euros aportats per la Diputació de Barcelona.

Els objectius del PVI són:

  • Evitar l'inici dels incendis forestals a través de la dissuasió i informació a la població.
  • Establir les eines i estratègies necessàries per a l'anticipació a l'inici i proparació d'un incendi forestal.
  • Detectar els incendis forestals el més ràpidament possible.
  • Col·laborar amb els dispositius de prevenció i extinció d'altres institucions.

El PVI s'organitza en tres sectors de prevenció amb unitats d'informació i vigilància mòbil distribuïdes pel territori i punts de guaita als espais naturals protegits. Els parcs del Foix, Olèrdola i Garraf, en el qual s'inclou Canyelles, formen part del Sector de Prevenció Metropolità Sud. En aquest sector, el dispositiu està integrat per un total de 76 persones, entre la coordinació i logística, els informadors mòbils i els vigilants fixes.

Aquest dispositiu està en marxa del 14 de juny al 30 d'agost al complet, tot i que ja des del 2 de maig estan en marxa alguns dels seus membres.

Podeu consultar tots els detalls del dispositiu en el següent enllaç:

PLA D'INFORMACIÓ I VIGILÀNCIA FORESTAL 2019