El SERLOC participa en diversos projectes comarcals de promoció de l'ocupació

2018 serloc

Canyelles, a través del Servei Local d'Ocupació (SERLOC) participa en diversos projectes d'àmbit comarcal per promoure l'ocupació. És el cas del Programa de Projectes Innovadors i Experimentals i del projecte Garraf Singular. En els dos casos poden participar candidats de tota la comarca i Canyelles.

El programa GARRAF SINGULAR s'adreça a tota la comarca i s'imparteix, segons l'especialitat en un desl tres centres ocupacionals de la comarca: IMET de Vilanova i la Geltrú, Nivell 10 de Sitges i el Servei d'Ocupació de Sant Pere de Ribes.

Es tracta d'un projecte, adreçat a joves d'entre 16 i 29 anys, que té com a objectiu millorar la seva ocupabilitat per què es puguin introduir en el món laboral o reinserir en el món educatiu. El nivell acadèmic ha de ser amb o sense el GESO, però també resta obert a joves amb més titulació acadèmica, sempre que el perfil s'ajusti al programa. A més del retorn al món educatiu, Garraf Singular té com a objectiu la inserció laboral en oficis del sector del turisme (hostaleria, comerç, oficis relacionats amb el mar...), ja que es traca dels més demandats en les ofertes de treball de la comarca del Garraf. Per aconseguir-ho el programa inclou tres accions: orientació, formació professionalitzadora i prospecció laboral. Per a més informació, podeu contactar amb Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

I en el cas del PROGRAMA DE PROJECTES INNOVADORS I EXPERIMENTALS, està adreçat a persones en situació d'atur o en procés de millora d'ocupació i majors de 30 anys.

En aquesta ocasió, el programa està centrat en l'àmbit de l'Hostaleria. L'objectiu del projecte és donar suport al procés de recerca de feina oferint accions d'orientació, assessorament i formació perquè els participants s'incorporin al món laboral. És un programa d'Innovació en l'Ocupació.  Els interessats poden assisitir a la pròxima sessió informativa, que té lloc el 15 de febrer a les 11:00 hores a la Sala d'Actes de la Masia Can Puig de Sant Pere de Ribes. Podeu demanar més informació a Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la..

Artífex, Alemany per l’Ocupació, iniciatives reeixides de formació per a l’ocupació

Crear ocupació i donar les eines formatives per millorar competències i facilitar la inserció laboral són una prioritat per a l'Ajuntament de Canyelels. Al municipi es desenvolupen diverses iniciatives reeixides en aquest àmbit, promogudes des del SERLOC (Servei Local d’ocupació). Una de les experiències més singulars i exitoses és l’Artífex, el Centre de Qualificació en Oficis Artesans. Aquest centre de formació, únic al territori, és una de les principals apostes de l'Ajuntament de Canyelles per promoure la formació i l'ocupació al municipi, i es fa en un àmbit concret, el de l'artesania i els oficis antics. L'objectiu és la formació (de persones en atur o no) en antics oficis com la forja, la ceràmica, la fusta, el vidre o la pintura perquè obtinguin una qualificació professional i puguin iniciar els seus propis projectes empresarials, a través de l'acreditació del carnet d'artesà. L'objectiu és motivar la creació de col•lectius legals per a formar d'empreses, associacions o cooperatives. L’Artífex s’adreça a persones en atur que trobin en aquest àmbit una sortida laboral a través d’un projecte d’emprenedoria. Però també als professionals que ja estan treballant i necessiten un reconeixement i acreditació que poden obtenir a través del Carnet d’Artesans.

2018 cursalemanyeb

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Una altra de les iniciatives reeixides en l’àmbit de la promoció de la formació per a l’ocupació és l’Alemany per l’Ocupació, també promogut des del SERLOC. És una proposta que es fa de manera subvencionada de cursos semiintensius d’aprenentatge d’aquesta llengua germànica enfocats a la inserció laboral. L’objectiu és que els participants puguin adquirir noves competències i oportunitats per obtenir una feina. És, a més una proposta única al territori.

2018 09 17 vidreartifex

 

 

 

 

 

 

 

Als cursos d’alemany cal afegir les càpsules formatives en noves tecnologies (especialment adreçades a la recerca de feina) que també s’ofereixen des del SERLOC de manera periòdica, o els diversos tallers i cursos de formació que s’hi ofereixen al llarg de l’any com és el cas dels de Mosso de Magatzem, Competències d’Emprenedoria o lampisteria, entre d’altres.
El SERLOC, a més, participa dels diversos plans ocupacionals que es promouen des de la Diptació de Barcelona i des del SOC (Servei d’Ocupació de Catalunya) amb l’objectiu de contribuir al desenvolupament econòmic dels municipis i a fomentar l’ocupació i l’ocupabilitat.


SERLOC, un servei gratuït de promoció de l’ocupació a Canyelles

En el darrer any el Servei Local d’Ocupació de Canyelles (SERLOC) ha incrementat en 61 persones el nombre d’usuaris, arribat a tenir-ne en total més de 300. La major part d’aquests tenen entre 40 i 50 anys i són dones, en major percentatge (53%).

El SERLOC té la finalitat de contribuir a l’activació econòmica i a la millora de l’ocupació en el municipi. Posa a disposició dels ciutadans espais i recursos per poder desenvolupar la recerca de feina de les persones que es troben a l’atur o estan en el procés de millora de feina.

El servei, totalment gratuït, ofereix:
• Informació, orientació i assessorament als treballadors a l’atur, en actiu i a les empreses del municipi sobre temes d’ocupació i del mercat de treball.
• Borsa de Treball
• Tallers de recerca de feina
• ZIAL (Zona d’Informació i Assessorament Laboral)
• Formació
• Promoció de projectes d’ocupació i de desenvolupament local

Així, qualsevol persona que vulgui utilitzar aquests recursos, o que vulgui més informació, ha de contactar prèviament al SERLOC, demanat cita a l’OAC (presencialment a l’Ajuntament o bé a través del telèfon 93 897 30 11), o bé a través del correu electrònic Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la..

El SERLOC està en contacte permanent amb els usuaris, a qui fa arribar setmanalment ofertes de feina del territori. Està obert, a més, en tot moment per atendre les consultes dels usuaris. Pel que fa a la zona ZIAL, funciona a l’Aula TIC, tres dies a la setmana (tots els dilluns, d’11h a 13 h; i els dimecres i divendres de 9 h a 13 hores). Aquest espai està dotat amb ordinadors, impressora, telèfon i suport personal per a la recerca de feina.