Els alumnes d'Alemany per l'Ocupació inicien projectes d'emprenedoria empresarial

2018 06 05 AlemanyocupaciowebEl programa, únic al territori, busca la inserció laboral dels participants

L’aprenentatge de la llengua els ofereix noves competències i oportunitats per trobar una feina

Els alumnes que participen en el programa Alemany per l’Ocupació, que impulsa l’Ajuntament de Canyelles, han presentat aquesta setmana a l’alcaldessa Rosa Huguet, el seu projecte d’emprenedoria empresarial. El programa, que es desenvolupa des del Servei Local d’Ocupació de Canyelles (SERLOC) busca precisament facilitar la incorporació laboral dels seus participants a través de projectes propis o per la contractació d’altres empreses. L’alcaldessa els ha encoratjat a tirar endavant i els ha informat i orientat sobre de totes les passes i procediments que han de dur a terme per poder-lo posar en marxa.

És una proposta que es duu a terme des fa quatre anys al municipi de manera subvencionada. Es tracta de cursos semiintensius d’aprenentatge inicial d’aquesta llengua germànica, enfocats a la inserció laboral. L’objectiu és que les persones que hi participen puguin adquirir noves competències i oportunitats per obtenir una feina. Així, a més de la formació específica de l’idioma, els alumnes tenen l’oportunitat de tenir contacte amb empreses que valoren cadidats amb un cert coneixement de l’any per poder-los oferir un lloc de feina. A la vegada, hi ha persones que tenen un projecte empresarial propi i que volen aprendre la llengua com a eina de suport al seu projecte.

Aquesta és la quarta edició dels cursos que es fan a Canyelles, amb el suport econòmic de la Diputació de Barcelona. En les passades edicions, es van obtenir uns nivells d’inserció força elevats, del voltant del 80%. Si en altres edicions, l’enfocament principal era l’aprenentatge de l’alemany, enguany s’han enfocat més cap a la inserció laboral dels participants.

Projecte únic al territori

Tot i que inicialment el SERLOC dona servei a les persones que busquen feina a Canyelles, la participació en aquests cursos està oberta a tothom, i els grups estan constituïts per alumnes de Canyelles però també d’altres municipis de la comarca i, fins i tot, de fora de la comarca. D’aquesta manera, el projecte Alemany per l’Ocupació adquireix una dimensió supracomarcal, donant resposta a una necessitat formativa no coberta des de cap altra administració de la zona.

Crear ocupació i facilitar formació com a eina per afavorir la inserció laboral són una de les màximes prioritats del govern local, que presideix Rosa Huguet. Als cursos d’alemany cal afegir les càpsules formatives en noves tecnologies que també s’ofereixen des del SERLOC, o els cursos que s’ofereixen al Centre de Qualificació en Oficis Artesans, l’Artífex.

A l’octubre es prepara una nova edició dels cursos. Qualsevol persona que estigui interessada en aquesta formació o qualsevol altra que ofereix el SERLOC pot adreçar-se a aquest servei, a les dependències municipals de l’Ajuntament de Canyelles, al telèfon 93 897 31 11 o bé al correu electrònic Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la..