fbpx

L'alcaldessa de Canyelles particap al plenari del Pacte per a l'Ocupació al Garraf, amb el director del SOC

2022 01 25 plenari pacte per ocupacioL'alcaldessa de Canyelles, Rosa Huguet, ha pres part del darrer plenari del Pacte per a l’Ocupació del Garraf, reunit el dimarts 25 de gener. Una sessió en què ha pres part  el director del Servei Públic d’Ocupació de Catalunya (SOC), Juan José Torres, per reflexionar i debatre sobre la situació social i econòmica de la comarca, i per a posar en valor la concertació territorial al Garraf.

Durant la reunió, tots els membres del Pacte han pogut exposar les necessitats de la comarca i han posat sobre la taula la importància de continuar treballant conjuntament, amb propostes de concertació, per reindustrialitzar el Garraf, disminuir la taxa d’atur, evitar l’expulsió de talent i millorar la mobilitat, entre d’altres.

Igualment, s’ha ressaltat el treball de consens i estratègia territorial que s’ha fet des del 2018, a través del Pacte per a l’Ocupació del Garraf. En aquest sentit, la presidenta del Consell Comarcal del Garraf, Mònica Gallardo, ha agraït als membres del Pacte per aquest espai “que hem construït tots plegats, com a instrument de diàleg de debat, diagnosi, consens i concertació del treball conjunt per a l'ocupació”.

La presidenta també ha posat de relleu el Pla Estratègic d’Activitat Econòmica del Garraf, “que és fruit d'aquest treball conjunt, i d’un procés de diagnosi i de molta participació d'institucions i entitats que som avui aquí, i de la voluntat de tots de ser capaços de generar ocupació per a tota la comarca”.

Per la seva part, el director del SOC, Juan José Torres, ha fet un reconeixement especial de la feina feta pel Pacte per a l’Ocupació del Garraf. “Consensuar no és fàcil i l'objectiu que teníeu de definir polítiques d’ocupació està més que complet, em consta que esteu tots concertats i que heu optat per aquests instruments de cooperació pública i privada, creant tot un ecosistema, i això és un valor molt important a l'hora de transformar”, ha destacat.

Des del Pacte s’ha demanat al Servei Públic d’Ocupació de Catalunya desplegar el més aviat possible l’instrument de concertació que ha d'aprovar la Generalitat de Catalunya, per tal de poder definir, crear i desenvolupar polítiques actives d'ocupació d'acord amb la singularitat de cada territori i, al mateix temps, lluitar contra la precarietat laboral dels propis treballadors públics que són contractats a partir de subvencions.