Canyelles ofereix Wifi lliure i gratuït a diversos punts del municipi

2021 06 02 wifi4eugratisCanyelles disposa des d'aquesta mateixa setmana de diversos punts d'accés lliure i gratuït a Internet d'alta velocitat en diversos espais exteriors i equipaments públics del municipi.

No cal contrasenya per connectar

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ha estat  un dels municipis europeus escollits per impulsar el projecte 'WIFI4EU', una iniciativa que promou el lliure accés a la connectivitat wifi d'alta capacitat en espais públics de tot Europa. Canyelles fa un pas més en la millora de la connectivitat i l'accés públic a Internet per a la població i en la dotació de serveis de més i millor qualitat per a tots els ciutadans. La concessió del servei és fruït del treball i la voluntat del govern canyellenc per millorar els serveis de telecomunicacions al municipi, assegura l’alcaldessa de Canyelles, Rosa Huguet. Una millora que ajuda també a donar impuls a la competitivitat del municipi i que dona resposta a la creixent necessitat de connectivitat dels ciutadans.

Canyelles és un dels 200 municipis espanyols escollits per la Comissió Europea en el marc de  la primera convocatòria del programa comunitari WiFi4EU.

El projecte ha representat una inversió de 15.000 euros, finançats íntegrament per la Unió Europea, que han servit per instal·lar les connexions repartides per tots els sectors del municipi, en els punts on ha estat possible fer-ho tècnicament. S'ha fet un esforç per maximitzar els recursos disponibles per fer arribar la connexió als diferents nuclis urbans del muncipi.

Els punts de lliure accés a Internet són:

 • Ajuntament
 • Sala multicultural
 • L'Artífex
 • Local social de la Gent Gran (Futur espai Coworking i Biblioteca Virtual)
 • Plaça del Casal
 • Pavelló municipal
 • Local social de Can Dori
 • Plaça de Can Dori
 • Local social de Can Roca
 • Local social de Les Palmeres
 • Mirador Montserrat-Montseny (Daltmar)

FÀCIL ACCÉS

Per poder accedir a la nova xarxa wifi, només cal estar dins la cobertura dels punts de connexió, seleccionar WIFI4EU i iniciar la sessió. Tots els llocs on hi ha connexió ja estan operatius i properament estaran identificats amb un rètol. Un cop connectats a la nova xarxa, es podrà navegar gratuïtament. 

Per tal d'accedir cal que busqueu xarxes disponibles als vostres dispositius i trobareu una xarxa oberta que s'anomena: WIFI4EU
Un cop us connecteu s'obrirà una finestra amb el logo del projecte i el de l'Ajuntament de Canyelles. S'han d'acceptar les condicions d'ús i s'ha de prémer en un botó que posa: Accés gratuït /Acceso gratuito

Aquestes infraestructures permeten als ciutadans accedir a un portal captiu que, a través d'un control de credencials, donarà accés al servei wifi d'alta velocitat a les persones usuàries durant un temps limitat per connexió. En el moment de connectar-se per primer cop a la xarxa wifi, els usuaris seran redirigits a una pàgina segura d’inici de sessió. Un cop connectats, podran navegar gratuïtament. Tot i això, es limitaran cert tipus de connexions per impedir l’ús de la xarxa per consultar webs amb contingut de risc.

L'objectiu final de 'WIFI4EU' és que qualsevol ciutadà pugui connectar-se a internet de manera gratuïta en tot el territori europeu sense haver de donar credencials cada vegada. D'aquesta manera es podrà navegar lliurement des de qualsevol punt europeu amb les mateixes credencials. 

2021 06 01 rosawifieu