Canyelles, Entorn Sense Fum

Canyelles espai sense fum modificat

Canyelles posa en marxa una campanya de  sensibilització i prevenció del tabaquisme

Emmarcada en el projecte ‘Entorn Sense Fum’ ,referma el seu compromís per lluitar contra el tabaquisme

Ha declarat lliures de tabac diversos equipaments i espais municipals, que estaran senyalitzats amb una placa

Canyelles fa un nou pas endavant en la seva lluita contra el tabaquisme després de la seva l’adhesió definitiva, l'octubre passat, al programa Entorn Sense Fum que promou l’Agència de Salut Pública de Catalunya i l’Institut Català de la Salut. Era un pas més en el treball que es fa des de fa temps al municipi en el marc del Pla Intermunicipal de Prevenció de Drogodependències TRACA que a Canyelles impulsa la regidoria de Salut, juntament amb la regidoria d’Ensenyament, Joventut i Esports.

Entorn sense Fum és un projecte comunitari d’àmbit municipal que la Secretaria de Salut Pública ofereix als ajuntaments que el vulguin implantar en el seu municipi. L’objectiu és prevenir l’inici del consum de tabac i l’exposició al fum ambiental de tabac en la població infantil i jove, evitant que en el seu entorn habitual hi hagi persones fumant, sensibilitzant els adults com a referents modelitzadors i informant els menors del risc del consum de tabac.

L’acció principal és facilitar que l’espai exterior d’accés  immediat als espais esportius, educatius i culturals sigui un entorn lliure de fum. En aquests espais s’instal•larà un cartell que els identifica com a Entorn sense Fum.

Canyelles declara ‘Entorn sense Fum’ diversos equipaments municipals

En el cas de Canyelles, que ha signat el Manifest Entorn Sense Fum,  s’han declarat Entorn sense Fum diversos equipaments i espais com són l’Ajuntament, La llar d’infants els Patufets, l’Institut Pla del Bosc, l’Escola Sant Nicolau, l’Espai Cívic Jove, la Zona Esportiva Municipal, la Sala Multicultural, el Local Social de les Palmeres, el Local Social de Can Roca, l’Espai de la Gent Gran, els parcs públics, el Circuit de Motocròs, la Farmàcia i el Dispensari Mèdic.

En la definició de les accions del programa hi ha participat de manera molt activa, l'Ajuntament de Canyelles, els professionals del Dispensari Mèdic de Canyelles i també els responsables de la Farmàcia C. Engel de Canyelles, juntament amb tècnics de l'Agència Catalana de la Salut i del TRACA. Moltes de les accions sensibilitzadores s’adreçaran als infants i joves, però també a la població adulta.

Altres accions al municipi de prevenció del tabaquisme

Al municipi s'han fet diverses accions de sensibilització i prevenció del tabaquisme com la impulsada pel Dispensari Mèdic fa uns mesos sota l'eslògan de 'Fem Salut. Gràcies per no Fumar'

 

2018 10 04 entornsensefumdispensariweb

 

 

 

 

 

 

 

 

Aquesta campanya recomana no fumar en els accessos als centres sanitaris. És una campanya que s’emmarca en el  Programa Atenció Primària Sense Fum (PAPSF), promoguda per la Societat Catalana de Medicina Familiar i Comunitària, l’Associació Catalana d’Infermeria, l’Associació d’Infermeria Familiar i Comunitària de Catalunya i l’Agència de Salut Pública de Catalunya per facilitar la disminució de la prevalença de l’hàbit tabàquic en els professionals que hi treballen i en la població en general.